StoryEditorOCM
DalmacijaSKYWORK AIRLINES

Uspostavljena zračna linija između Berna i Splita; Lang: Ostvario sam svoj san!

Piše PSD.
6. svibnja 2012. - 01:21
U subotnje predvečerje švicarska aviokompanija SkyWork Airlines uspostavlila je zračna liniju Bern-Split-Bern i tako je u Resnik stiglo prvih 22 putnika, a među njima i direktor kompanije Tomislav Lang sa malim sinom Josipom.

U prolazu nam je kazao

- Ja sam iz zrakoplovne obitelji. Kao malo dijete, sa tri godine, već sam sjedio na check-in šalterima. Moj otac je bio generalni direktor četiri zrakoplovnih tvrtki. Počeo je u jugoslavenskom zračnom prometu, u vrijeme kada smo bili Jugoslavija. On je i jedan od osnivača Croatia Airlinesa. Puno sam naučio tijekom tih godina i odlučio sam se ići u zrakoplovnoj industriji - ističe Lang.

- SkyWork je osnovana prije 27 godina od strane švicarske obitelji Gribi. Pridružio sam se tvrtki prije tri i pol godine. Prije toga sam radio kao kopilot u Germanwings četiri godine, kao i prije toga u zračnoj luci Stuttgart. Od prošle godine smo uspostavili zračnu liniju sa Beogradom koja se pokazala kao dobar poslovni uspjeh, ali kao rođeni Zagrepčanin želio sam da povežem Bern sa mojom domovinom i konačno se to ostvarilo! U ovoj sezoni ćemo biti dvaput tjedno subotom i srijedom povezani sa Dalmacijom, a glavni cilj nam je dovesti što više turista iz Švicarske - zaključio je Tomislav Lang, sretan što mu se ostvario san da njegovi zrakoplovi budu i na stajanci na Resniku.

JOŠKO BREŠAN
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 01:17