StoryEditorOCM
Dalmacijakaštelanski studenti prosvjedovali pred miniStarstvom zaštite okoliša

ZA SVOJ GRAD PROSVJEDUJU U ZAGREBU ‘Dođi u Kaštela, tamo te čekam ja’

Piše PSD.
20. rujna 2011. - 10:42
Nižu se akcije protiv spaljivanja opasnoga drvnog otpada i namještaja u “Cemexovoj” tvornici u Kaštelima. Tako su i kaštelanski studenti u Zagrebu transparentima “okupirali” zgradu Ministarstva zaštite okoliša, jer i oni žele zdrav i čist okoliš u svome gradu.

Na ulazu u resorno ministarstvo prosuli su cement iz ove tvornice te izvjesili transparente s natpisima: “Dođi u Kaštela, tamo te čekam ja” s mrtvačkom glavom na tvorničkom dimnjaku, “Ustanimo protiv zagađivača Kaštelanskog zaljeva” te “Kaštelanski meni: govna, živa, dioksin, furan”.

Jedan od studenata je izjavio kako su cementom po stepenicama ispred Ministarstva zaštite okoliša željeli dočarati djelić Kaštela u Zagrebu.

- Cement je dosta neugodan za cipele, ali do dioksina i furana nismo mogli doći, jer se nalaze u našim organizmima, kao i organizmima naših obitelji.

Ovom akcijom željeli smo upozoriti da znamo gdje se nalazi Ministarstvo i da ćemo, ako njihove odluke budu na štetu života naših sugrađana,  i dalje poduzimati potrebne akcije - poručili su studenti.

JAKOV ŽARKO


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 18:28