Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Dubrovnik

Objavljeno 02.03.2010. u 11:37

dubrovčanima predstavljen projekt gradnje nautičkih centara

Princeza Jadrana: četiri marine u valama županije

Ulagači su zainteresirani za gradnju marina u Luci Šipanskoj, u mljetskim Polačama, u Jurjevoj luci ili uvali Kremena na Lastovu te na području brodogradilišta Inkobrod, odnosno otočiću Badiji

Ulagači su zainteresirani za gradnju marina u Luci Šipanskoj, u mljetskim Polačama, u Jurjevoj luci ili uvali Kremena na Lastovu te na području brodogradilišta Inkobrod, odnosno otočiću Badiji

Projekt “Princeza Jadrana”, koji predviđa gradnju sedam nautičkih centara na jadranskim otocima, od kojih četiri u najjužnijoj županiji, predstavljen je u ponedjeljak u dubrovačkoj Gradskoj vijećnici.

Ulagači su zainteresirani za gradnju nautičkih centara u Luci Šipanskoj, u mljetskim Polačama unutar Nacionalnog parka, u Jurjevoj luci ili uvali Kremena na Lastovu te na području brodogradilišta Inkobrod, odnosno otočiću Badiji u Korčuli, o čemu će mišljenje tek izreći lokalne zajednice.

Uz Olib, Vrgadu i Kaprije, njime su planirani i nautički centri na Šipanu, Mljetu, Lastovu i Korčuli, a investicija u koju se ulaže privatni kapital “teška” je 182 milijuna eura.

Nositelj inicijalne faze projekta je u tu svrhu osnovana tvrtka “Princeza Jadrana”, uz stručnu podršku GI-Grupe Investinženjering. Lanac bi obuhvatio marine manjeg kapaciteta, do 200 vezova, te niz popratnih sadržaja, a rok za ostvarenje projekta je sedam godina. S

- Projektom se planira potaknuti razvoj hrvatskih otoka koji još uvijek nisu dovoljno razvijeni. Nadamo se potpori lokalne zajednice - kazao je direktor tvrtke “Princeza Jadrana” d.o.o. Žarko Galić i pojasnio da bi gradnja lanca tih centara klijentima pružila komfor u destinaciji i otocima donijela prosperitet.

Posebno korisna bila bi mogućnost njihove bolje zračne povezanosti u suradnji sa zračnim lukama Zadar, Split i Dubrovnik, uz korištenje hidroaviona.

Dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić ponudio je potencijalnim investitorima pomoć u promociji, marketingu i organizaciji, a vanjski suradnik projekta Rikard Rossetti istaknuo je da unutar cjelokupne turističke ponude upravo nautički turizam donosi najveću zaradu, te da hrvatskom dijelu Jadrana nedostaje desetak tisuća vezova.


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Trenutno nema komentara!