Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Dubrovnik

Objavljeno 29.04.2008. u 13:09

Čvor Čeveljuša: policija uvodi rigorozne mjere

Prometni zastoji na cesti kroz Stablinu / Foto: Ante Šunjić
Pločanska policija hitno počinje primjenjivati rigorozne mjere na predjelu Čeveljuši kod Ploča, gdje se izvode radovi na izgradnji brze ceste koja spaja autocestu s gradom i lukom Ploče, odnosno izmješta dio postojeće trase državne ceste D-8. Rezultat je to pregovora predstavnika Grada Ploča koje je predvodio gradonačelnik Ante Karamatić, izvođača radova koje je predstavljao Mirko Udiljak, glavni inženjer gradilišta, predstavnika policije i glavara mjesnih odbora s toga područja.

Naime, ni sedam stotina prijava pločanske policije nije moglo zaustaviti desetke autobusa, kamiona i dostavnih vozila koji svakodnevno, unatoč zabranama, prometuju kroz gradilište i značajno usporavaju radove. Zbog toga je došlo do kašnjenja radova na čvoru Čeveljuša koji su trebali biti gotovi do 01. svibnja, pa su izvođači dobili potrebne suglasnosti o produženju roka zatvaranja Jadranaske magistrale do 20 svibnja.

Koliko je situacija ozbiljna, jer se približava početak turističke sezone, govori i činjenica da su Hrvatske autoceste kao investitor radova zaprijetile zatvarnjem gradilišta ako se situacija hitno ne normalizira. Razmišljalo se čak i o angažiranju zaštitara, ali je takva mogućnost, zbog objektivnih razloga, otklonjena. Podsjetimo, neuvjetnim makadamskim putovima kroz Čeveljušu i Stablinu za vrijeme trajanja radova može prometovati samo lokalno stanovništvo.

Ante Šunjić/EPEHA


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: manga | Komentirano: 30. travanj 2008. 13:06
Upravo gužve i nered na lokalnim prometnicama kroz Stablinu i Čeveljušu stvara policija. Naime i sam sam bio svjedok kada je policija zaustavila 3 teretna vozila u Stablini na stražari koji su tek trebali proći kroz gradilište. nakon jedno dvadesetak minuta što su razgovarali s policijom, policija ih pušta kroz gradilište dovodeći tako u opasnost stanovnike spomenutih mjesta i praveći gužvu kroz njih. Pitam se zašto ih policija nije vratila preko Malog Prologa, nego pustila da prave gužvu na uskim prometnicama?
Odgovor je jednostavan: ili je policiji do toga da napišu što više kazni i/ili do osobnog interesa.
Također pripominjem da niti jedan autobus nisu zaustavili iako nemaju pravo prolaska.
Bravo za PP Ploče, momci svaka čast!!!