Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu

SMS komentar

Žužul škarta Bellea. Neka ga sad Hajduk dovede ka veliko pojačanje, pa će nakon tri miseca raskinit ugovor. Dino, Spinut

Kako poslati komentar

Dubrovnik

Objavljeno 16.04.2013. u 14:16

HDZ: Lijep ulazak u kampanju za lokalne izbore

Branko Bačić / Arhiv CROPIX
U povodu pobjede koalicije HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčević i BUZ-a na izborima za Europski parlament, predstavnici županijskih i gradskih organizacija Dubrovačko-neretvanske županije održali su konferenciju za medije u Dubrovniku. Na konferenciji su govorili predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Branko Bačić, predsjednik Županijskog vijeća HSP-a dr. Ante Starčević Ivo Šimunović, župan Nikola Dobroslavić i kandidat za gradonačelnika Dubrovnika Teo Andrić.

Svi su izrazili zadovoljstvo rezultatima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, u kojoj je HDZ-ova koalicija pobijedila s 43,63 posto glasova. Branko Bačić rekao je da su rezultati izbora rezultat sjajnoga rada njihove stranke, a velika kritika Vladi Zorana Milanovića.

− Ovo je rezultat sjajnog rada u županiji, a i pokazatelj lošeg rada SDP-ove Vlade. Veliki doprinos u pobjedi dala je Dubrovačko-neretvanska županija. Kad bi se rezultat u našoj županiji preslikao na nacionalnu razinu, naša bi koalicija imala sedam mandata. Pobijedili smo u pet gradova i 14 općina u županiji, što nam je velik poticaj uoči lokalnih izbora. Čestitam i Olegu Valjalu, Dubrovčaninu koji je ušao u Europski parlament, a posebno našim damama Dubravki Šuici i Ruži Tomašić. Pred nama je još puno posla, ovo je jako lijep ulazak u kampanju za lokalne izbore − zaključio je Bačić.

Ivo Šimunović, predstavnik HSP-a dr. Ante Starčević, izjavio je da je ovo tek prvi izazov za njihovu koaliciju.

− Nakon ovoga pred nama je drugi izazov, idemo u nove pobjede, slijede lokalni izbori, a vrhunac će biti na prijevremenim parlamentarnim izborima. Ako mi osvojimo vlast, nećemo raditi zadnjih 15 dana mandata − istaknuo je Šimunović.

Župan Nikola Dobroslavić istaknuo je da su rezultati izbora velika opomena vladajućoj koaliciji u državi.

− Kukuriku vlast dobila je veliku opomenu, a zaslužuju i nešto više. Rezultat nam podiže uvjerenje da ćemo pobijediti u svim županijskim gradovima, općinama i u samoj županiji − uvjeren je Dobroslavić.

Kandidat za gradonačelnika Teo Andrić zahvalio je biračima koji su izišli na izbore, bez obzira na to za koga su glasali, te je izrazio zadovoljstvo rezultatima.

− Ovo je pokazatelj da su građani nezadovoljni koalicijom SDP-a i HNS-a. Iako neki kažu da je odaziv bio slab, može se reći kako je ovo bila najmjerodavnija i najvjerodostojnija anketa uoči predstojećih lokalnih izbora − zaključio je Teo Andrić.
A. V.

Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Trenutno nema komentara!