Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Dubrovnik

Objavljeno 10.05.2012. u 21:50

NIŠTA SE NEĆE BACITI

Gradilište Pelješkog mosta pretvara se u trajektnu luku za kamione?

Arhiv CROPIX
U sljedećih 13 mjeseci, do ulaska u Europsku uniju, Hrvatska mora riješiti odvijanje kamionskog prometa prema luci Ploče i dalje prema jugu, a u roku tri godine očekuje se izgradnja zaštićenog cestovnog koridora kroz Neum, kojim bi se spojio krajnji jug Hrvatske sa ostatkom zemlje, saznaje Jutarnji list.

Kamionski promet riješio bi se trajektnom vezom koja će se uspostaviti na mjestu gradilišta Mosta Pelješac. Prema našim informacijama na lokacijama gdje je trebao početi i završiti Pelješki most bit će trajektna pristaništa na kojima će se se ukrcavati kamioni. Na taj način želi se iskoristiti ono što je dosada napravljeno u projektu izgradnje Pelješkog mosta.

Prema službenim informacijama Hrvatskih cesta, za gradnju tog projekta dosada je utrošeno oko 138 milijuna kuna. Prema dostupnim informacijama na pelješkoj strani je pristanište skoro završeno, a s kopnene strane potrebno je obaviti još radova. Također se planira popravljanje dijelova brze ceste preko Pelješca.

(JL)

Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: Slobadan i sretan | Komentirano: 11. svibanj 2012. 12:01
Najbolje je kupiti Neum i onaj dio teritorija što je bosansko, a oteto Hrvatskoj!

Jesam li pametan - kad svi pametuju i troše milijune možda bi Bosna za te utrošene kune i malo još dodati, prodala kao rusi Aljasku amerikancima. Hahahahah
Vidi ministre sa kolegom iz BiH. Ozbiljno!!!!!!!
Komentar od: prstac | Komentirano: 11. svibanj 2012. 8:42
BiH u EU za 30 god.Srbija u EU za 15-20god.Crna Gora u EU za 15 god.a Makedonija za 50god.Ali triba ćekati ove države da postanu ćlanice EU a mi ništa do tada ne radit?Postoji li sada granica između država u EU ili je li se zna di su granice.Uostalon ko garantira da će EU i postojati do tada?Drži svoje i izgrađivaj sebe i ne mislit na druga,jedino ako postoji nostalgija.
Komentar od: oko moje klempavo | Komentirano: 11. svibanj 2012. 7:36
"Također se planira popravljanje dijelova brze ceste preko Pelješca."
Autor bi trebao prosetati do Peljesca i napraviti malu reportazu o "brzoj cesti"....ili jos bolje prestati za.ebavat citalastvo iz svoga WC-a.
Komentar od: njarnjas | Komentirano: 11. svibanj 2012. 1:39
za nekolko godina srbija, crna gora, bih i makedonija ulaze u eu i nece biti granica.
Komentar od: non | Komentirano: 10. svibanj 2012. 23:00
Pa misle ljudi! kako da rese problem, efikasno i da se sve moguce iskoristi.
Komentar od: josko7 | Komentirano: 10. svibanj 2012. 22:51
Samo vi gradite put kroz tudji kokosinjac... pa kad vam ga zatvore onda cete morat stalno jist kokosi da van krila narestu da pridjete sa jedne strane na drugu. KUKURIKUUUUUUU...