StoryEditorOCM
DalmacijaISTUP NA RADIJU

Glavanova "baka": Rađali djecu da se drugi brinu o njima

Piše PSD.
5. studenog 2012. - 12:08
Ako roditelji nisu u stanju svojoj djeci koja pohađaju srednju školu osigurati plaćanje prijevoza do škole ili ih odgojiti da svakodnevno od kuće do škole i natrag pješače do 10 kiometara nisu ih trebali ni rađati. To smatra sinjski gradonačelnik Ivica Glavan, a svoj stav iznio je kroz riječi bezimene bake gostujući u emisiji sinjskog HIT radija.

Tijekom jednosatne emisije koja ustaljeno ide početkom svakog mjeseca gradonačelnik Glavan rezultate svoga rada opisuje kao da je upravo stigao iz druge galaksije. Malo koji Sinjanin, koji ga je slušao, može zaključiti da živi u istom gradu s Glavanom jer ono što gradonačelnik govori u velikoj mjeri odudara od stvarnosti.

Tako je bilo i tijekom posljednje emisije u kojoj Glavan nije štedio riječi hvaleći sebe i pripisujući si zasluge za koje nije ni kriv ni dužan.

Voditelj je upitao gradonačelnika što je s prijevozom srednjoškolaca koji do škole putuju manje od 5 kilometara, podsjećajući ga da je grad do sada subvencionirao cijenu i njihovih pokaznih putnih karata, a ove godine od toga nema ništa. Glavan je odgovorio: "Rekla je meni dobro jedna baka, ovaj, još ćemo djecu rađati tako da se drugi brinu o njima. Znači treba da prestanu da se kreću, da šetaju i da se bave bilo kakvim aktivnostima".

Na znanje, dakle, svim roditeljima. Ako ste znali roditi djecu znajte se i brinuti o njima, uključujući da im osigurate prijevoz do škole i natrag ili da ih naučite da se kreću, svakodnevno šetaju desetak kilometara i bave nekakvim aktivnostima.

U protivnom ne očekujte da se o vašoj djeci brinu drugi. Posebno ne očekujte da se u ovoj gospodarskoj i svekolikoj krizi od vašeg poreznog novca više izdvoji za socijalne programe ili da se bar zadrži dosadašnja razina izdvajanja. Administracija najprije namiri sebe, a za sve drugo uključujući socijalne programe među kojima je i subvencija prijevoza učenika što i koliko ostane.

Toni Paštar
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:54