StoryEditorOCM
DalmacijaNI MI OČIMA NE VJERUJEMO

Otvaranje brze ceste Solin-Klis najavljeno za 14. prosinca

Piše PSD.
28. studenog 2014. - 15:56

Brza cesta otvorit će se u punom profilu u nedjelju 14. prosinca. Ovu ekskluzivnu informaciju potvrdila nam je Tamara Pajić, glasnogovornica Hrvatskih cesta, navodeći kako će se kompletni radovi tako završiti dva tjedna prije planiranog roka, za Božić.

Riječ je, kako je poznato, o cesti koja je sinonim spore cestogradnje jer se počela graditi prije 25 godina, a premda se mnogo puta najavljivalo, tek su se ove godine zahuktali radovi, a cesta konačno izgrađena u punom profilu.

Budući da se u sljedeća dva tjedna, do konačnog otvaranja, cesta treba pripremiti za vožnju u punom profilu, vrijedit će privremena regulacija prometa.

- Od subote 29. studenoga u 14 sati do nedjelje 30. studenoga u 16 sati promet će biti preusmjeren na zapadni dio ceste, u dužini od 1,5 kilometara koji je netom izgrađen. U isto vrijeme za vožnju u jednom smjeru prilagođavat će se promet u istočnom dijelu ceste pa će zato ovaj dio biti zatvoren - kaže Tamara Pajić.

Nakon završetka svih radova, postavljanja prometne signalizacije i opreme, cesta se konačno, nakon 25 dugih godina čekanja, otvara u punom profilu, a do tada brza cesta će se i hortikulturno urediti.


OJDANA KOHAREVIĆ
FOTO: V. BAŠIĆ / CROPIX


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:55