StoryEditorOCM
Dalmacijaizaslanstvo Nerežišća u Vukovaru i Andrijaševcima

Genijalno rješenje: neoženjenima iz Nerežišća stižu neudane Slavonke

Piše PSD.
4. ožujka 2009. - 14:24
U Andrijaševcima je veći broj neudanih djevojaka, a u Nerežišćima između 40 i 50 neoženjenih momaka pa će u ljeto imati sedmodnevno druženje na Braču

Nikola Vilić / CROPIX
Izaslanstvo bračke općine Nerežišća od 11 članova, predvođeno načelnikom Lovrom Kuščevićem i predsjednikom Općinskog vijeća Jakšom Goićem, bilo je u višednevnom posjetu Vukovaru, gradu heroju, i općini Andrijaševci.

Tom prigodom Bračani su obišli gradsku bolnicu, spomen-obilježje Ovčaru i gradsko groblje, simbole patnje i stradanja hrvatskog naroda i Vukovaraca. U gradskome muzeju u Vukovaru otvorena je izložba kamenih skulptura bračkog akademskog kipara Petra Jakšića iz Donjeg Humca.

U općini Andrijaševci s načelnikom Ivanom Gerovcem i njegovim najbližim suradnicima nerežiško izaslanstvo razgovaralo je o mogućnostima gospodarske i kulturne suradnje.

Bračani mogu pomoći, kazano je, u izgradnji i obnovi sa svojim čuvenim kamenom i graditeljskim mogućnostima, a u ljetnoj sezoni mogu na poslovima, osobito u turizmu, ugostiteljstvu i trgovini, uposliti dio nezaposlene radne snage s tog područja.

Za boravka u Andrijaševcima uočeno je da u toj općini ima dosta slobodnih i neudanih djevojaka i žena, što je posljedica ratnih okolnosti, a istodobno u Nerežišćima, tvrdi načelnik Kuščević, ima između 40 i 50 slobodnih i neoženjenih momaka.

Stoga je dogovoreno da će ovoga ljeta članovi ženskog KUD-a iz Andrijaševaca biti sedam dana gosti nerežiške općine. To druženje može zapaliti i iskru ljubavi te završiti savijanjem obiteljskoga gnijezda u Nerežišćima. Bio bi to najbolji primjer prijateljstva Slavonije i Brača.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. lipanj 2024 09:02