Gastronomska manifestacija "Biseri mora" nastavlja sa svojim programom, pa je svatko tko je navratio u dvoranu "Adria" "Svpetrvs hotela" iz nje izišao sit i zadovoljan.
Još od devet ujutro u petak u jednom su dijelu dvorane počela seniorska natjecanja, dok su se u drugom dijelu gosti zabavljali i uživali u svakojakim delicijama. Za to se pobrinula konoba "Lukin" iz Supetra, koja je u sklopu "Supetarskih marendina", u organizaciji Udruženja obrtnika Brača, priredila neobično jelo s tradicionalnim sastojcima.
– Sipa s mladim bobom. Priprema je jednostavna i sastojci su friški, ali tajna ipak leži u vareniku – otkrio nam je Josip Eterović, vlasnik konobe "Lukin".
Varenik je reducirani grožđani mošt koji se, kao neizostavni začin, počeo vraćati u bračke kuhinje.
– Koristimo...
Još od devet ujutro u petak u jednom su dijelu dvorane počela seniorska natjecanja, dok su se u drugom dijelu gosti zabavljali i uživali u svakojakim delicijama. Za to se pobrinula konoba "Lukin" iz Supetra, koja je u sklopu "Supetarskih marendina", u organizaciji Udruženja obrtnika Brača, priredila neobično jelo s tradicionalnim sastojcima.
– Sipa s mladim bobom. Priprema je jednostavna i sastojci su friški, ali tajna ipak leži u vareniku – otkrio nam je Josip Eterović, vlasnik konobe "Lukin".
Varenik je reducirani grožđani mošt koji se, kao neizostavni začin, počeo vraćati u bračke kuhinje.
– Koristimo...