StoryEditorOCM
Dalmacijamislim ozbiljno

Dugogodišnji meštar ‘Sinjskog krnjevala’ Žarko Romac u utrci za gradonačelnika Sinja

Piše PSD.
19. ožujka 2013. - 19:59

U Sinju se u novije vrijeme trajanje krnjevalskih ciklusa poklapa s trajanjima mandata općinske vlasti. Nama iz Krnjevalske udruge “Sinj” godišnje prepuštaju vlast samo mjesec dana. Dodijala nam je ovakva vlast, ovakvo upravljanje gradom. Krajnje je vrijeme da to promijenimo, da vlast preuzmu ozbiljni ljudi. 

Ja ne vidim ozbiljnijeg čovjeka od sebe. Kao pobjednik na izborima, ubuduće, ključeve grada u dane krnjevala na mjesec dana predavat ću sam sebi. Napravio sam listu kakvu neće imati nitko.

Ja na čelu sa sijedom glavom, a iza mene djeca od 30 godina, nezaposleni sa završenim fakultetima. Pa da vidimo tko će nas dobiti – kazao nam je Romac. Ovaj korpulentni Sinjanin rođen 1955. godine kaže da ga je osim odbojnosti prema dosadašnjoj gradskoj vlasti, na kandidaturu motivirala i najava produljenja radnog vijeka.

 - Dodijalo mi je, brate, raditi kao vozač – dostavljač tiskovina. Kad ljudi idu na spavanje ja se moram dizati na posao. Zato sam odlučio zasjesti u fotelju gradonačelnika, sada pa još botu i eto mi penzije. Taman dovoljno da izvučem Sinj iz krize, više moralne, a onda i financijske i svake druge te da svoja znanja i iskustva prenesem na mlađe suradnike – najavljuje Romac. 

Uz kandidacijsku listu na kojoj će, kaže, velika iznenađenja biti njegovi zamjenici i svi kandidati za gradske vijećnike, Romac u izbornu kampanju ulazi s 4 stolitra crnog i 3 stolitra bijelog vina, 4 pršuta, dvije špalete i dvije pancete.

 - Ako izgubimo bar ćemo pojesti i popiti, a dan poslije izbora ja ću opet zorom u kombi, na stari posao. Ostat će priča – veli Žare, popularni meštar Sinjskog krnjevala. 

Prije Romca kandidaturu za gradonačelnika alkarskog grada istaknuli su nestranački Željko Prelas kao kandidat koalicije SDP-HNS-HSU uz potporu Saveza za etičku i građansku Hrvatsku don Ivana Grubišića i Tomislav Budimir, kandidat HDZ-a. 

Vrlo je izgledno da bi neovisno o (ne)postignutim rezultatima još 4 godine plaću gradonačelnika Sinja želio primati Ivica Glavan, a iz prikrajka vreba Miro Bulj koji važe kakvi su u tom izbornom ringu njegovi izgledi. 

 Toni Paštar


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 17:42