Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu

SMS komentar

Žužul škarta Bellea. Neka ga sad Hajduk dovede ka veliko pojačanje, pa će nakon tri miseca raskinit ugovor. Dino, Spinut

Kako poslati komentar

Crna kronika

Objavljeno 08.02.2010. u 20:00

počelo suđenje dilerskoj skupini

Iskušenje: USKOK nudi manje kazne optuženima

Godinu i pol dana od uhićenja, na Županijskom sudu u Splitu počelo je suđenje skupini optuženoj za dilanje heroina na čelu s Emilom Malenovićem (43). Veći dio optuženih nije se želio izjasniti o krivnji prije savjetovanja s odvjetnicima.

Pozadina njihova oklijevanja je mogućnost nagodbe s USKOK-om koji je, neslužbeno saznajemo, na stol stavio ponudu od sedam i pol godina zatvora za prvooptuženoga te nešto niže zatvorske kazne i za ostale.

Za preprodaju heroina kupljenog u Sarajevu terete se, uz Malenovića, Ilmi Pretteni (58), Zvonko Georgijev (50), Karolina Štih (41), Željko Matas (46) zvani Điđi, Ivo Milatić (40) i Svetozar Jovanović (45) zvani Sveto Panker.

Prema optužnici, Malenović je davao novac Pretteniju koji je odlazio u Sarajevo, najmanje dva puta, i kupovao po dva kilograma heroina. Drogu je predavao Georgijevu koji je vlakom prenosio do Ploča te autobusom do Splita, gdje je davao Malenoviću.

Heroin se za tržište prepakiravao u stanu u kojima je živio Georgijev. Droga pripremljena za ulično tržište spremala se u Jovanovićevu i Matasovu stanu.

Jedan od posrednika za dilera na sitno bila je Karolina Štih koja je preuzimala ilegalnu robu i davala je Ivi Milatiću koji je dilao. Skupina je uhićena polovicom listopada 2008. godine, kada je Georgijev uhićen po izlasku iz autobusa iz Dubrovnika s nešto više od dva kilograma heroina.

Katarina MARIĆ BANJe


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: cajaaa | Komentirano: 8. veljača 2010. 20:56
Vise puta po dva kila heroina. Znate li svitu koja je to kolicina droge i koliko je ona nanjela zla i boli sugradjanima koji su o njoj ovisni?

Ne postoji ta kazna koja bi bila dovoljno velika i pravedna za ovaj OLOS.