Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu

SMS komentar

Žužul škarta Bellea. Neka ga sad Hajduk dovede ka veliko pojačanje, pa će nakon tri miseca raskinit ugovor. Dino, Spinut

Kako poslati komentar

Crna kronika

Objavljeno 21.05.2008. u 19:46

u višemjesečnoj akciji policija razbila skupinu kradljivaca skupih automobila u zagrebu

Pala automafija - pljačkašu prodao ukradeni automobil

Skupina kradljivaca privedena je u Istražni centar Županijskog
suda u Zagrebu  / Vjekoslav Skledar / CROPIX
Višemjesečna policijska akcija “Procesor” rezultirala je uhićenjem 12 osoba, dok se za jednom još uvijek traga, a sumnjiči ih se da su proteklih mjeseci na području Zagreba ukrali oko 80 automobila visoke klase, među kojima je, navodno, i opel omega kojim se poslije koristio za bijeg Željko Vrbat nakon pljačke u sesvetskom “Getrou” prošle godine.

U toj pljački, podsjetimo, zaštitari su zapucali na pljačkaše te jednog ubili, a drugoga ranili, dok je Vrbat pobjegao.

Ekipa je krala uglavnom audije, golfove i passate, a pretragom stanova, vozila i unajmljenih garaža pronađen jer razni alat, ključevi (ruski, belgijaneri i sirovi), elektronički sklopovi ...

Organizator skupine je recidivist Roland Kveštak (37), desna ruka mu je bio Dražen Dragosavac iz Leskovca, ujedno jedini koji je još uvijek u bijegu, a policija kaže da su se okoristili za 1,8 milijuna kuna.

Nakon dovršetka obrade, 12 osoba u utorak je u večernjim satima završilo k istražnom sucu Županijskog suda u Zagrebu, a u policiji kažu da su Kveštak i još dvojica kradljivaca ukradena vozila nakon krađe nudili vlasnicima na otkup, i to za oko 5000 eura.

Neki automobili završavali su u ilegalnim radionicama gdje su ih rastavljali te prodavali u dijelovima. Neka su vozila švercali i u Bosnu i Hercegovinu, a “putešestvije” pojedinaca snimile su i nadzorne kamere na naplatnim kućicama.

Obrada se nastavlja jer postoje sumnje da se banda bavila i provalama, posebno u poduzeća s informatičkom opremom.
Zasad im se stavlja na teret “samo” 19 krađa automobila te šest pokušaja krađa.

H. Karakaš Jakubin / EPEHA


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Trenutno nema komentara!