StoryEditorOCM
Dalmacijatraži se treći

Lažni policajci pljačkali starije žene na širem splitskom području, uhićeni u Zagrebu

Piše M. Didić
10. ožujka 2016. - 11:22
Policajac

Splitska policija je razriješila kazneno djelo od 2. veljače ove godine kada je 77-godišnja gospođa iz Kaštel Staroga oštećena za 60 tisuća kuna.

U Zagrebu je za ovo djelo uhićen 28-godišnji Silvio R. iz Pitomače kojeg se sumnjiči da je zajedno s još jednom nepoznatom muškom osobom došao u kuću ove gospođe te su joj se tom prilikom lažno predstavili kao policijski službenici i zatražili od nje da im preda novac, što je ona i učinila.

Oštećenu ženu su prethodno kontaktirali telefonom, kada su joj priopćili da je platila račun u trgovini krivotvorenom novčanicom.

Kada su joj došli u stan, Silvio i njegov nepoznati kompanjon od nje su zatražili da im preda sav novac kako bi novac odnijeli u FINU radi provjere novčanica. Osim novca ženi su otuđili i nakit, a ukupna materijalna šteta iznosi oko 60.000 kuna.

Gospođa je mislila da ima posla sa pravim policajcima i da oni uisitnu u njen stan dolaze provjeriti je li i preostali novac kojeg ona ima u stanu falši, a dvojac je bio odjeven kao policajci te su joj i pokazivali prije ulaska u stan neke dokumente, za koje je ona mislila da su službeni.

Policija je također utvrdila da je 28-godišni Silivo R. zajedno s nedavno uhićenim 24-godišnjim Kristijanom Š. iz Zagreba 26. veljače došao u kuću 86-godišnjakinje u Vinišću, te su joj na prevaru otuđili nešto više od pet tisuća kuna.

Oštećenoj su se predstavili kao policijski službenici, koji istražuju krađu njenog novca te su od starice zatražili da im pokaže novac kojeg ima u kući.

Prethodno su rekli da su oni prethodnu krađu iz njene kuće riješili i da imaju otiske počinitelja koji je ukroa taj novac te da te otiske moraju usporediti sa otiscima na novcu u njenoj kući.

U uvjerenju da će doista uspoređivati otiske žena im je dala novac, a dvojac je nestao brzinom vjetra. Obojica su uhićena u Zagrebu i obojica se nalaze u istražnom zatvoru na splitskim Bilicama.

Za Kristijana Š. je određena jamčevina od 50 tisuća kuna, a kolika će biti jamčevina sa njegovog kompanjona Silivija, očekujemo za vidjeti.

Policija očito mora naći i treću osobu, mada se u prvim danima krim-obrade činilo da su u ove tri priče bila samo dva počinitelja i to ovi koji su uhićeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 11:05