StoryEditorOCM
DalmacijaJEDINSTVENI DOGAĐAJ

Prikaz ‘Živih slika muke Isusove’ večeras u Imotskom

Piše PSD.
29. ožujka 2015. - 14:19

Sve je spremno za današnji prikaz “Živih slika muke Isusove” ulicama i trgovima Imotskog. Taj jedinstveni događaj koji je već davno prešao granice Imotskog i Imotske krajine, održava se šesnaesti put zaredom, a svrstava se u jedan od najupečatljivijih sličnih obreda u svijetu. Više od 350 kostimiranih glumaca amatera, uz jedinog profesionalca Tomislava Martića u ulozi Isusa Krista, cijela mala vojska logističara, krenut će točno u 20 sati s prikazom prve scene “Posljednje večere” u franjevačkom vrtu u Imotskom.

Nakon toga, ulicama i trgovima Imotskog redat će se biblijske slike najpotresnijeg događaja u povijesti ljudskog roda, od suđenja Isusu, padanja pod križem, susreta s Majkom Marijom, pa sve do spektakularnog razapinjanja na mitskoj utvrdi Topana.

Za ovu priliku posebno je reguliran i promet ulicama Imotskog, a očekuje se i dolazak velikog broja hodočasnika iz svih župa Imotske krajine, te naše Županije i susjedne Bosne i Hercegovine.

Organizator ovog događaja je Franjevački samostan u Imotskom. Još od jutarnjih sati u nedjelju je i procesija ulicama Imotskog uz nošenje maslinovih grančica. U njoj će također sudjelovati većina glumaca Muke u prigodnim kostimima. Procesija ide od spomen-križa na Topani do župne crkve svetoga Franje.


B. Ćosić


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 16:11