StoryEditorOCM
DalmacijaSUKOB U TROGIR

SDP: Članovima HDZ-a mukte poslovni prostori

Piše PSD.
10. prosinca 2014. - 17:50

Predsjednik trogirskog SDP-a Ante Bilić oštro je prozvao Upravu “Trogir holdinga“ i Grad Trogir zbog nepravilnosti kod dodjele poslovnih prostora.

-Dok radnici “Trogir holdinga“ čekaju skoro svoju četvrtu neisplaćenu plaću, članovima HDZ-a dodjeljuju se besplatno prostori u vlasništvu te gradske komunalne tvrtke - tvrdi Bilić. Rekao je kako se radi o obrtu “Frane“ u vlasništvu Joška Jelića koji je dobio na korištenje kiosk na parkiralištu T1 na Travarici kojim upravlja holding, i to bez natječaja i potpisanog ugovora. Prema kartici plaćanja kupca vidljivo je da Jelić od lipnja do studenoga ove godine nije uplatio ni jednu najamninu te da je nastao dug od 15.300 kuna rekao je Bilić.
Prije desetak dana tražio je pismeno očitovanje voditelja Odjela komercijalnih poslova u holdingu o tom slučaju. Veli da su navedeno upravo oni kazali, te da je na temelju tog odgovora njegova stranka s obzirom na to da je Jelić član HDZ-a koji je u vladajućoj koaliciji u Trogiru, izrazila sumnju kako se radi o zlouporabi ovlasti odgovornih i stranačkom pogodovanju.

Bilić se pita na temelju čega je “Trogir holding“ uopće ispostavljao račune obrtu “Frane“ ako vlasnik nema s njim potpisani ugovor te za najam kioska nije objavio natječaj. Čak nagađa kako mu je holding možda ispostavio “fiktivne“ račune nakon što su SDP-ovci “iščačkali“ taj problem.

Osim toga prozivaju i Grad jer se, tvrde, odrekao prihoda od poslovnog prostora u ulici Blaža Jurjeva Trogiranina pokraj sjevernih gradskih vrata. Navodno se nakon poništenja natječaja za taj prostor čekalo više od šest mjeseci da se objavi novi. Kada se to dogodilo na 11. sjednici Gradskog vijeća na kojoj se trebalo odlučivati o izboru ponuđača točka je “naglo“ bez obrazloženja skinuta s dnevnog reda. Tim postupkom Grad se odrekao dodatnih 1,5 milijuna kuna prihoda, a istovremeno grca u dugovima - zaključuje Bilić.
Jelić je, neslužbeno doznajemo, kiosk samovoljno postavio na spomenuto parkiralište i to na mjesto označeno za invalide. Gradu za javno prometnu površinu mjesečno plaća 1800 kuna, što nam je potvrdio pročelnik za financije u trogirskoj gradskoj upravi Ivo Celio-Cega.

Predsjednik Uprave holdinga Zlatko Rožić kaže kako ta tvrtka nije obvezna raspisivati natječaje za najam kioska, jer je cijena njegova najma po metru četvornom utvrđena cjenikom tvrtke kojega je odobrio Grad Trogir.

- Ugovor za najam Jeliću je bio pripremljen i ja sam ga potpisao uistinu u dobroj vjeri. S tim ugovorom i zadužnicom on se morao obratiti pravnoj službi i potpisati ugovor. Međutim, to nije učinio do danas te ugovor nije vratio. Više puta smo ga pismeno i usmeno obavještavali da ga vrati, no to nije napravio. Cijelo to vrijeme, dakle od 1. lipnja kada je počeo raditi do 31.studenoga Odjel kontrole nadzora pri holdingu zapisnički je utvrđivao da kiosk radi, te su se na temelju toga u tom vremenu vršila zaduženja prema obrtu “Frane“. U rujnu je Jeliću upućena pisana obavijest da vrati ključeve kioska na koju se također oglušio. S obzirom na cijelu situaciju već smo i prije ove SDP-ove reakcije donijeli odluku da protiv njega pokrenemo kaznenu prijavu zbog prevare te ovršni postupak, kaže nam Rožić.

gordana dragan

Stipčić: Raspisali smo natječaj

Na prozivku SDP-ovaca kako se Grad odrekao prostora pokraj sjevernih gradskih vrata gradonačelnik Ante Stipčić rekao je kako to nije istina te da je za njega ponovno raspisao natječaj za najam. Jelić nije želio komentirati cijeli slučaj.

PRIJAVA

Protiv Jelića ćemo podnijeti kaznenu prijavu zbog prevare, kaže direktor Holdinga Zlatko Rožić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 09:21