StoryEditorOCM
Dalmacijapojedinci i skupine jelšana oglušuju se na znak zabrane ribolova

Ribokradice iz jelšanske luke

Piše PSD.
19. listopada 2008. - 22:16

Svojim desetogodišnjim djelovanjem dokazali smo ostvarivost ideje po kojoj bi čitava jelšanska luka postala veliki prirodni akvarij s mnoštvom riba i drugih morskih organizama, a potok i obje slatine svojevrsne izložbe tog akvarija – kazao je Jure Bunčuga, voditelj Sekcije za zaštitu riba i drugih morskih organizama u jelšanskoj luci, potoku i obje slatine, prigodom obljetničkog skupa u Župnoj dvorani.

Nastavljajući izlaganje dodao je kako bi u jelšanskom portu postignuti rezultati prehranjivanjem ribe bili puno veći da omanja grupica najtvrdokornijih i najbezobzirnijih krivolovaca ne uklanja znakove zabrane ribolova te i nadalje nemilosrdno ne uništava rijetko viđeno bogatstvo mora, iako je to prema članku 21. pravilnika o redu u luci Jelsa strogo zabranjeno.

Indikativno je da se skupu nisu odazvali predstavnici Ispostave Lučke kapetanije, “Jelse plus” d.o.o. i ŠRK “Pic”, niti poduzimaju mjere iz svoje nadležnosti kako bi se iskorijenio krivolov iz akvatorija jelšanske luke i drugih zona zabrane.

Sekcija će ustrajati u zahtjevima da nadležna tijela u takvim slučajevima obvezno interveniraju, a ako se s tom aktivnošću ne započne najdalje za mjesec dana, onda će se Operativni tim, koji uz Bunčugu čine Ana Milevčić i Tomislav Lazaneo, još jednom obratiti Lučkoj upravi SDŽ, kako bi se s te razine ponovno potaknuo sastanak s odgovornima te konačno osigurala zaštita riba i drugih morskih organizama u jelšanskoj luci.

Mirko CRNČEVIĆ / EPEHA

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 17:07