StoryEditorOCM
DalmacijaDESTINACIJSKO ‘DA’

U rujnu se čak 12 stranih parova vjenčalo u Hvaru

Piše PSD.
5. studenog 2014. - 09:20
Splitsko/dalmatinska županija ove godine obara turističke rezultate, a ukorak s tim ide i \'Sunčani Hvar\', najveća otočna hotelska tvrtka. Nakon uspješne sezone, hvarski hotelijeri nastavljaju s iznimno dobrim rezultatima i u posezoni, a da bi oni bili usporedivi s istim razdobljem prošle godine, kamp \'Vira\' isključen je iz izvješća.

Tako je u rujnu ostvaren 4,8-postotni rast noćenja i porast od 4,4 posto u prihodu po sobi, dok je u prvih devet mjeseci \'Sunčani Hvar\' ostvario porast od 6,46 posto u noćenjima i 5,27 posto u prihodu po sobi. Kad se u izračun uključi i kamp \'Vira\', ostvareno je 25-postotno povećanje noćenja u rujnu, te 6,5 posto više prihoda po sobi, dok je kumulativno u prvih devet mjeseci ostvareno 27 posto više noćenja i 8,2 posto više prihoda po sobi.

- Dakle, \'Sunčani Hvar\' već mjesecima dokazuje da se pokretanje predstečajnog postupka nije negativno odrazilo na poslovanje kompanije, već naprotiv, iz mjeseca u mjesec ostvaruje sve bolje rezultate.

Važnost uspješnog rješavanja predstečajnog postupka i namjere najvećih dioničara za što skorijim finaliziranjem dogovora potvrđena je nedavnim otkupom potraživanja \'Privredne banke Zagreb\' od strane \'Prime Tourist Resorts\' s.a. koji je time postao vjerovnik s 80 posto potraživanja prema društvu \'Sunčani Hvar\' - govori Anja Levak, zadužena za odnose s javnošću, dodavši da prema sadašnjim pokazateljima tvrtke očekuju 13 posto više noćenja i prihoda po sobi u listopadu u odnosu na isti mjesec prošle godine.

A jedan od najvažnijih tržišnih segmenta za pred i posezonu u \'Sunčanom Hvaru\' su svakako destinacijska vjenčanja, pa tako s ponosom ističu da u tom segmentu bilježe kontinuiran rast od 20 do 30 posto iz godine u godinu.

Prema dosadašnjim podacima o prodaji i upitima za organizaciju vjenčanja, kao i pojačanim marketinškim naporima, u 2015. godini očekuju porast od 50 posto u organiziranim destinacijskim vjenčanjima. Samo su, ilustracije radi, tijekom rujna ove godine organizirali čak dvanaest vjenčanja za parove iz cijeloga svijeta - od Južne Afrike do SAD-a i Australije.

Mirko Crnčević


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
09. svibanj 2024 11:28