StoryEditorOCM
Dalmacijagranica s bih

U Vrgorcu uskoro izgradnja objekta za ilegalne migrante

Piše PSD.
12. rujna 2014. - 16:44
U idućih pet mjeseci, tj. od listopada 2014. do kraja veljače 2015. trebala bi se adaptirati postojeća zgrada policije u Vrgorcu, te se izgraditi objekt za potrebe granične policije i privremenog smještaja ilegalnih migranata, doznaje se u MUP-u.

Europska unija i Ministarstvo unutarnjih poslova ulažu 1,5 milijuna kuna u Policijsku postaju Vrgorac, koja nadzire državnu granicu s Bosnom i Hercegovinom.

Obnova i adaptacija policijske postaje Vrgorac, koja nadzire 28 kilometara državne granice, dio je akcijskog plana integriranog upravljanja vanjskom granicom i indikativnog programa, koji se financira sredstvima iz Schengen Facility Funda.

Projekt vrijedan 1,46 milijuna kuna, većim dijelom će se financirati iz schengenskog instrumenta (73 posto), njime se obuhvaća izgradnja prostora za migrante, te nekoliko ureda za potrebe Granične policije, a sanacija fasade, krova i elektroinstalacija postojeće policijske zgrade, financirat će se iz državnog proračuna (27 posto).

Sredstvima Schengen Facility Funda EU pomaže Hrvatskoj u pripremama za dostizanje schengenskih standarda u upravljanju granicom, i iz tog Fonda Hrvatska ima na raspolaganju 120 milijuna eura za izgradnju i rekonstrukcije objekata granične policije na vanjskoj granici Republike Hrvatske sa BiH i Srbijom, te za izgradnju dva tranzitna centra za smještaj nezakonitih migranata.

(H)
FOTO: TOM DUBRAVEC / CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 08:01