Najprije dobra vijest. Splitu se s turizmom dogodila i gastronomija. No u njoj – evo sad i loše vijesti – ljeta Gospodnjeg 2014. vlada popriličan kaos.
U dvijetisućitima Split je, polako, ali sigurno, čak i prije početka ljetnih backpackerskih okupacija i “Diocletian drinking tours”, doživljavao svojevrsnu gastronomsku renesansu.
Nakon turobnih devedesetih, a posebice za posljednje petoljetke koja je odrađena baš udarnički, na gastronomsku kartu Hrvatske počeli su se polako upisivati i splitski restorani, konobe poput neizbježnog “Hvaranina” ili tratorije poput “Pimpinelle” i “Oštarije kod Viđakovi”. Čak i stare zalogajnice, poput nezaobilazna “Tri volta” i “Fife”, postaju nešto kao backpackerski imperativ upisan u svakom imalo pristojnijem bedekeru....
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?