StoryEditorOCM
DalmacijaPET DO DVANAEST

U nedjelju prosvjed u Makarskoj: "APN se poigrava našom sudbinom"

Piše PSD.
5. ožujka 2014. - 15:09
Ogorčeni postupcima APN-a, koji po peti put odgađa useljenje u četiri zgrade POS-a, 130 kupaca stanova odlučili su se na miran prosvjed u nedjelju 9. ožujka u simbolično vrijeme “pet do dvanaest“, znači u 11.55 sati ispred zgrada.

U priopćenju izabranog predstavnika kupaca Damira Pavlovića stoji kako žele na sve načine dati svima do znanja da su ekonomski potpuno iscrpljeni i da se nakon devet mjeseci kašnjenja iz raznoraznih razloga dalje ovako ne može.

Stanari su spremni sada i na najradikalnije mjere, jer su došli do “ruba živaca“ nakon što ih APN, investitor i prodavatelj stanova, zavlači devet mjeseci.

Useljene je prilikom prezentacije stanova najavljeno za 31. svibnja prošle godine, odgođeno je do 31. kolovoza 2013., pa onda za dva mjeseca kasnije, potom za 28. veljače, i na koncu za 31. ožujka. O razlozima bi se mogao napisati kriminalistički roman zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa da bi nedavno Trgovački sud u Splitu poništio kupoprodajni ugovor APN-a s prodavačem terena, makarskom “Olmom”.

Očajni stanari, preko čijih se leđa sve to lomi, već dvije godine plaćaju paralelno kredit za POS-ov stan i podstanarstvo, što im je neizdržljivo. Sudbina 130 obitelji, koji svakim danom sve više tonu u propast, u rukama je APN-a, koji se našom sudbinom doslovce poigrava, navodi se u priopćenju.

Grad je riješio pristupni put do zgrada, ali zgrade ne mogu dobiti uporabnu dozvolu zbog nedostataka prilikom gradnje. A na istom gradilištu ne može se sresti pet radnika na četiri zgrade da bi uklonili nedostatke, poručuje se u priopćenju.
Ana Dragičević
Foto: Ivo Ravlić / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 03:17