Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Crna kronika

Objavljeno 23.02.2013. u 10:18

core media

Doris Dragović i Alka Vuica nove svjedokinje u slučaju protiv Dijane Čuljak

Iskazima više od trideset svjedoka, sve odreda poznatih osoba, od kojih su neki već saslušavani u aferi Core media, tužiteljstvo namjerava potkrijepiti optužbe protiv bivše HTV-ove urednice Dijane Čuljak , na koju se prije nekoliko dana proširila istraga u slučaju, piše Jutarnji list.

Dijana Čuljak iz svjedoka je pretvorena u osumnjičenicu, a tužiteljstvo je odlučilo ponovno saslušati Edvina Softića, koji je zapravo i otvorio cijelu aferu u slučaju Core media, a teretio ju je i dosadašnjim iskazima. Softić je ustvrdio kako je D. Čuljak bila ravnopravni partner u Core mediji i Media spotu te da je jedini razlog prikrivanja njezina učešća u tvrtkama bila činjenica da bi kao novinarka HTV-a bila u skoubu interesa. Dijana Čuljak je pak rekla da Softić laže te da je ona Core mediji samo ponekad znala pomoći profesionalnim savjetom. Tužitelji su odlučili saslušati i bivšu HTV-ovu urednicu Hloverku Novak-Srzić te Doris Dragović i Alku Vuicu.

Alka Vuica je bila voditeljica emisije “1 na 1” u produkciji Core medije, a ulogu je najprije trebala dobiti Doris Dragović koja je to, po riječima Dijane Čuljak, odbila. Svjedočeći na suđenju Svilanu, D. Čuljak je rekla kako je smatrala da je za “1 na 1” Doris bolje rješenje, no Softić i Šelebaj su se ipak odlučili za Vuicu.

Državno odvjetništvo odlučilo se i za grafološko vještačenje rukopisa koje im je predao Šelebaj, a na kojima su navodno rukom Dijane Čuljak ispisane isplate novca Hloverki Novak i Svilanu. Tužiteljstvo će kao dokaz najvjerojatnije predstaviti i SMS korespondenciju Dijane Čuljak i Softića.

(JL)


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: mamba 64 | Komentirano: 24. veljača 2013. 0:32
Ođeka se nezna ko je koga heba ali se zna da su sve izgubile nevinost.