StoryEditorOCM

Rezultati izbora u općinama Makarskog primorja

Piše PSD.
20. svibnja 2013. - 01:13
U drugi krug izbora za gradonačelnika natjecat će se Tonći Bilić predsjednik SDP-a i Marko Ožić Bebek, predsjednik HDZ-a.  

Izlazni podaci tek su orijentirajući budući da je nastao problem na izbornoj jedinici Zelenka. U 16 sati izbornom povjerenstvu dostavljeni su podaci o odazivu 2.100 birača, da bi u 19 sati podatak govorio o 1300 glasača izišlih na biralište.  

Bez toga glasačkog mjesta SDP vodi sa 39 posto glasova i 8 vijećnika, HDZ ima 31,5 posto i 6 vijećnika, NL Tonća Lalića 14,4 posto i 2 vijećnika te Agenda mladih 5,4 posto i 1 vijećnika. Ali HDZ polaže velike nade upravo u Zelenku na kojoj je gotovo redovito pobjeđivao.

U općinama Makarskog primorja ponovili su se rezultati lanjskih izbora. U Gradcu je u prvom krugu pobijedio HDZ ( 7 od 13 vijećnika, SDP 5 vijećnika i HSS jednog vijećnika). Dosadašnji načelnik Ivo Kosović  uvjerljivo je pobijedio kandidatkinju SDP-a Matildu Viskić. Dosadašnji nezavisni kandidat Ante Miličić pobijedio je u prvom krugu kandidata SDP-a Šimu Borića, HDZ-a Kažimira Borića i nezavisnog Čedomila Leticu.  

Općinu Tučepi nadalje će voditi HDZ-ov načelnik Ante Čobrni , koji je dobio 620 glasova, a Stipe Bušelić, SDP-ov kandidat  355 glasova. Joško Roščić koji s HDZ-om vodi općinu Baška Voda  od 1993.g. odradit će još jedan manda, a povjerenje je dobio u prvom krugu. Od 11 vijećnika koalicija HDZ ima 7 mjesta, a koalicija SDP-a 4.

 Jedino u Brelima lanjski pobjednik za načelnika HDZ-a u prvom krugu Ivica Carević sada kao nezavisni kandidat ide U drugi krug sa Stipom Ursićem, kojega je istaknuo HDZ.  Bit će borba za koaliciju i Općinskom vijeću u kojem će sjediti po četiri vijećnika HDZ-a i NL Ivice Carevića, te 3 vijećnika SDP-a.

Ana Dragičević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. travanj 2024 23:52