StoryEditorOCM
Dalmacijazavršni radovi

Nova škola u Kaštel Novome najesen otvara vrata za 800 učenika

Piše PSD.
16. ožujka 2013. - 10:55
Dio kaštelanskih osnovaca imat će od sljedeće školske godine novu školu u Kaštel Novome, a radovi na uređenju školske zgrade su pri samom kraju. Najavila je to jučer u Kaštelima prof. Jadranka Šošić, ravnateljica Osnovne škole “Bijaći” tijekom gostovanja župana Ante Sanadera i Ivana Udovičića, pročelnika za gospodarstvo i EU integracije. S obzirom na to da je riječ o županijskoj investiciji, čelnike je zanimalo u kojoj je fazi gradnja.

– U tijeku su završni radovi, škola će moći primiti oko 800 učenika, a nakon ovog građevinskog dijela koji su odradili djelatnici tvrtke “MP beton”, slijedi opremanje učionica i kabineta, te zatim i uređenje okoliša. Školska zgrada izgrađena je na oko 7300 četvornih metara s tim da će na prvom katu biti smješteni učenici nižih razreda, a na drugom učenici viših razreda.

Ravnateljica napominje kako se vodilo računa o svakom detalju, a posebno o potrebama invalida pa je tako na ulazu u školu izgrađena i rampa, te postavljeno dizalo. Uz poznate školske aktivnosti u ovoj se školi planira uvesti i produženi boravak pa bi nova škola bila jedina škola u kojoj bi učenici ostali i nakon nastave. Moderni interijeri svidjeli su se i županijskim čelnicima.

– Ovo je krasna škola, gradi se dvije godine bez zastoja i drago mi je što će učenici useliti u novoj školskoj godini. Znamo da na mladima svijet ostaje pa evo neka naša djeca uživaju i uče u ovim lijepim prostorima - kaže Sanader.

Pročelnik Udovičić najavio je što će to značiti i za gimnazijalce koji su sada podstanari u školi ‘Bijaći’.

- Velika je ovo stvar za Kaštela jer imamo oko 4.500 djece, sada će se učenici iz škole Bijaći izmjestiti, a tamo će biti smješteni samo gimnazijalci - kazao je Ivan Udovičić.

Goste se posebno dojmilo što su sve učionice na sunčanoj, južnoj strani, a učenici nižih razreda uz svaku učionicu imaju i terasu.
OJDANA KOHAREVIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:57