Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Crna kronika

Objavljeno 23.01.2012. u 22:38

Odvjetnik Darko Zadro osuđen za ubojstvo, umjesto u zatvoru završio na psihijatriji

Zbog ubojstva košarkaškog trenera Jakše Denicha (32), kojega je pod utjecajem kokaina u rujnu prošle godine jednim hicem u glavu bez ikakva povoda smaknuo u kladionici na zagrebačkoj Trešnjevci, vinkovačkom odvjetniku Darku Zadri (42) sudac zagrebačkoga Županijskog suda odredio je prisilno šestomjesečno liječenje u psihijatrijskoj ustanovi, piše Jutarnji list.

Naime, još prije podizanja optužnice psihijatri su utvrdili da je pomahnitali odvjetnik u vrijeme ubojstva bio neubrojiv i u stanju tipične kokainske psihoze.

Prema optužnici, Zadro zbog neubrojivosti nije bio sposoban shvatiti značenje svojih postupaka, niti vladati svojom voljom. Stoga mu je sud, kao i svim osobama koje su u vrijeme počinjenja zločina bile neubrojive, jedino mogao odrediti boravak u psihijatrijskoj ustanovi, a ta se odluka, prema zakonu, preispituje svakih šest mjeseci.

O tome je li se Zadro izliječio, sud će izvještavati psihijatri.

Što je točno Zadru nagnalo da hladnokrvno ubije Denicha, koji je u kladionici popunjavao listić, na sudu se nije razjasnilo.

- Niste sporili da ste postupali na način opisan u optužnici, ali nismo mogli zaključiti što se stvarno zbilo - komentirao je i sudac Vladimir Pavleković. Zbog čega je ispalio hitac u glavu osobi koju nije niti poznavao, vjerojatno ne bi znao objasniti ni Zadro, no nagađa se da je bio iznerviran radovima u kladionici.

Do pravomoćnosti presude Zadro će vrijeme provesti u pritvoru jer je sud zaključio da je i dalje opasan za okolinu.

foto: arhiv cropix

Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Komentar od: franlan | Komentirano: 24. siječanj 2012. 15:10
Čudim se kako su svi ubrojivi kad naplaćuju svoje usluge!!! Ne znam ni za jednog odvjetnika koji je naplatio 100 kuna umjesto tisuću ili deset kuna umjesto deset tisuća... Ludnica mu je izlaz na slobodu, nikako ulaznica za zatvor.