StoryEditorOCM

SASTANAK U 'JADRANKAMENU' Sindikat: Neka daju otkaze lešinarima - managerima, šefovima, administraciji...

Piše PSD.
13. veljače 2012. - 15:32
Isplata netto plaće za studeni, te otkazi za 28 djelatnika bili su tema splitskog sastanka Uprave Jadrankamena i sindikalnog vodstva, zaključenog s tek na stol bačenim prijedlozima rješenja problema.

Sindikalni vođa Tonči Drpić inzistira na isplati najkasnije do četvrtka 16. veljače, ne obazirući se na tvrdnje Uprave da je račun tvrtke blokiran i opterećen dugom od 6,5 milijuna kuna.

Radnici ne pristaju niti na prijedlog Uprave o smanjenju plaća u Jadrankamenu za 9,3 posto, kako bi se spornih 28 djelatnika u otkazu ostavilo na poslu. Nisu se složili ni s drugim prijedlogom Uprave za ovu skupinu, produljenjem ugovora na određeno do veljače 2013-e, smatrajući kako se time problem samo prolongira u nedogled.

-Nema šanse da na tako nešto pristanemo. Do četvrtka očekujemo isplatu plaća, a ako se to ne dogodi porazmislit ćemo o novim industrijskim akcijama. Što se tiče radnika, niti će se plaće smanjivati, niti ćemo pristati na takav ugovor. Radnici će ostati.

Neka Uprava otkaze podijeli onima koji opterećuju našu proizvodnju, tim lešinarima, neproizvodnom kadru. Bez obzira na sve smatramo kako je na ovom sastanku ipak neki pomak napravljen. Zadovoljni smo – kaže Drpić.

A pod tom skupinom ljudi Sindikat misli, kako su podrobno objasnili na sastanku s Upravom, na managere, šefove, administraciju u Splitu i Kaštelima.

Prema sindikalnom scenariju, administrativno osoblje treba svesti na minimalan broj, a usto i ukinuti prodajni centar Jadrankamena u Kaštelima. Nova tura pregovora najavljena je za srijedu, a do tada će pogoni raditi punom parom.

T. ŠIMUNDIĆ BENDIĆ
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 15:45