Ako ste temeljito dezinficirali svoje kućne perilice otkako su ovogaljeta mediji javljali o opasnim gljivicama koje se potajno gnijezde udvije trećine pregledanih, sada je red da to isto učinete i sa svojimhladionikom, koji može biti još opasnije obitavalište opasnih bakterija,pa se tako na policama i u posudama mogu naći salmonela ili listerija, anije isključena ni Escherichia coli...
Naime, rezultati studije britanskog istraživača Paula McDonnella,u kojoj je testirano trideset slučajno odabranih hladionika, otkrivenoje da se u posudama za salatu “uzgojilo” prosječno čak 7850 bakterijana jednom kvadratnom centimetru.
U najtežem slučaju broj bakterija se popeo na nevjerojatnih 130.000, dokje za ilustraciju prema europskim standardima za hranu dopušteno samo10 mikroorga...
Naime, rezultati studije britanskog istraživača Paula McDonnella,u kojoj je testirano trideset slučajno odabranih hladionika, otkrivenoje da se u posudama za salatu “uzgojilo” prosječno čak 7850 bakterijana jednom kvadratnom centimetru.
U najtežem slučaju broj bakterija se popeo na nevjerojatnih 130.000, dokje za ilustraciju prema europskim standardima za hranu dopušteno samo10 mikroorga...