StoryEditorOCM
ŽivotIstraživanje je pokazalo da nam u očuvanju namirnica ni hladionik ne može pomoći ako ga redovito ne čistimo

KRPU U RUKE! Imamo pun frižider - bakterija

Piše PSD.
1. studenog 2011. - 00:48
Ako ste temeljito dezinficirali svoje kućne perilice otkako su ovogaljeta mediji javljali o opasnim gljivicama koje se potajno gnijezde udvije trećine pregledanih, sada je red da to isto učinete i sa svojimhladionikom, koji može biti još opasnije obitavalište opasnih bakterija,pa se tako na policama i u posudama mogu naći salmonela ili listerija, anije isključena ni Escherichia coli...


Naime, rezultati studije britanskog istraživača Paula McDonnella,u kojoj je testirano trideset slučajno odabranih hladionika, otkrivenoje da se u posudama za salatu “uzgojilo” prosječno čak 7850 bakterijana jednom kvadratnom centimetru.

U najtežem slučaju broj bakterija se popeo na nevjerojatnih 130.000, dokje za ilustraciju prema europskim standardima za hranu dopušteno samo10 mikroorga...
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:06