StoryEditorOCM

TRI U SRIDU Bruno Vučković Konfentino slavodobitnik Dječje alke (FOTO)

Piše PSD.
21. kolovoza 2011. - 23:01
S tri pogotka «u sridu» devetogodišnji alkar Konfentino postao je slavodobitnik 56. Vučkovića dječje alke. Na koplje slavodobitnika vojvoda Peja privezao je plamenac hrvatske trobojnice. Konfentino će podijeliti slavlje sa svojim alkarskim momkom Dopunskim brojem. Pripalo im je i mnoštvo nagrada kao što su bicikl, foto-aparat, 2o litara vina, 5-6 umjetničkih slika i drugo.

Slavodobitnik je punim imenom Bruno Vučković. Alkar je bio i njegov stariji brat, zvani «Vatreni poljubac», koji je pobjedio na tri Čoje, ali nije osvojio slavodobitnički plamenac pa je sada Konfentino postao glavni. U njegovu čast zapucali su plotuni pravih alkarskih mačkula.

U vrijeme oko održavanja Sinjske alke dječje alke trču se u svim sinjskim kalama i susjednim naseljima. Vučkovića je jedinstvena i nenadmašna i jedina je prerasla u instituciju. U nedjelju je održana 56. po redu, a za slavodobitnika se nadmetalo 20 alkara. Među gostima su bili pravi alkari i alkarski momci predvođeni alaj-čaušom Tonćom Bešlićem i harambašom Ivom Vukasovićem Parom, predstavnici gradske i crkvene vlasti i drugi.

Dok je alkarska povorka prolazila trkalištem voditelj Zerdo našao je potrebnim uputiti gledatelje da je edek, kojega je glumio magarac Pišta iz sela Jasensko, onaj u sredini, da to nisu njegovi vodiči. Umjesto štita štitonoša je nosio metalnu peku ispod koje je, kazali su nam njegovi susjedi, prijepodne pekao nedjeljni ručak.

Tijekom natjecanja najzanimljiviji je bio najmlađi četverogodišnji alkarić Najbrži. U prvoj trci zaboravio je podići koplje i gađati u metu. U drugoj trci na pola staze pala mu je kapa. Zastao je, a onda junački briznuo u plač pa ga je morala smirivati mama.

Poslije druge trke alkari Iznenadni, Peve i Čep imali su po 5, a Rico i Konfentino sa po dva pogotka «u sridu» po 6 punata. Čep je pogotkom «u sridu» poveo sa 8 punata. Rico je pogodio «u jedan» pa je još jedini Konfentino imao šansu. Nije propustio priliku. Pogodio je i treći put «u sridu» i tako postao slavljenikom.


Sudjelovali su:

Za slavodobitnika 56. Vučkovića dječje alke nadmetali su se: alaj-čauš Mika, Đonvejn, Beklija, Spori, Brzi, Najbrži, Iznenadni, Rico, Bakalarić, Prvi, Kako, Agica, Živac, Peve, Jeti, Konfentino, Coto, Be-Be, Čep i zamjenik alaj-čauša Suzuki.

Bara i Čoja

U natjecanju za pobjednika Bare pobjedio je Čep sa 8 punata. Pobjednikom Čoje postao je alkar Kako sa 10 punata. Poslije tri trke Kako i Iznenadni imali su po 8 punata. U pripetavanju Iznenadni je pogodio «u jedan», a Kako «u dva».

TONI PAŠTAR
FOTO: PAUN PAUNOVIĆ / CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. svibanj 2024 06:36