StoryEditorOCM
DalmacijaproslavA rođendana

Još samo jedna godina do 24 stoljeća Farosa!

Piše PSD.
22. rujna 2015. - 01:38
Svečanosti obljetničkog ciklusa “Utemeljiteljima u čast, predcima u spomen”, koji se ove godine u povodu 2399. rođendana grada Farosa održavao pod pokroviteljstvom predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović, zaključene su u starogradskoj dominikanskoj crkvi “Koncertom za grad prvijenac” nakon što je glumica Marija Kovačević interpretirala “Povelju o Danu grada Farosa”.

– Volonteri udruge “Faros Z.B.O.R.S. Faros” već 12 godina ustrajnim radom, izložbama, koncertima i znanstvenim skupovima skreću pozornost javnosti na veliku obljetnicu – 2400 godina od utemeljenja drevnog Starog Grada – Farosa, najstarijega grada na tlu naše domovine.

Hvala im na tome, osobito profesoru Nikši Račiću, inicijatoru i autoru obljetničkog ciklusa, u nadi da će svoj doprinos dati i sljedećih godina, posebice proslavi koja će biti podignuta na nacionalnu razinu – poručio je starogradski gradonačelnik Vinko Maroević, posebni izaslanik predsjednice RH.

Na “Koncertu za grad prvijenac” tri su glazbenice – Dora Draclin, Marica Vilibić i Ines Radoičić za visoku razinu izvedbe nagrađene cvijećem i pljeskom.

PIŠE:Mirko CRNČEVIĆ;
FOTO: ILUSTRACIJA/CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 09:24