StoryEditorOCM
Dalmacijapolicijski bilten

U Sinju skupljaju zolje i drogu, a u Splitu umirovljenicima kradu lančiće s vrata

Piše PSD.
8. kolovoza 2015. - 12:13
Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU splitsko-dalmatinske su dovršili kriminalističko istraživanje nad 46-godišnjakom i 25-godišnjakom, za koje je utvrđeno postojanje sumnje da su počinili kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“ i prekršaj iz Zakona o oružju, dok se 46-godišnjak sumnjiči i za počinjenje kaznenog djela „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“.

U sklopu kriminalističkog istraživanja obavljene su pretrage stanova i drugih prostorija osumnjičenika na području Sinja, temeljem sudskog naloga.

Tom prilikom je pronađeno ukupno 1691.8 grama marihuane, 35.4 grama kokaina, pištolj s pripadajućim spremnikom, 6 spremnika za automatsku pušku, protutenkovski raketni bacač, tzv. zolja, 12 ručnih bombi, 3 tromblonske mine i 1851 komad različitog streljiva.

Protiv 46-godišnjaka i 25-godišnjaka su podnesene odgovarajuće kaznene prijave nadležnom Državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, kao i Optužni prijedlozi nadležnom Prekršajnom sudu. Dovedeni su pritvorskom nadzorniku.

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 21-godišnjakom i 23-godišnjakom, koji se sumnjiče da su 1. kolovoza na Mažuranićevom šetalištu u Splitu, prišli dvjema 78-godišnjakinjama, kojom prilikom su jednoj od njih otrgnuli i otuđili lančiće s vrata, a isto su pokušali učiniti i drugoj 78-godišnjakinji.

Protiv njih je podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Nepoznati počinitelj je 6. kolovoza provalio u apartman u Biokovskoj ulici u mjestu Podaca, te otuđio prijenosno računalo, novac i nakit, u vlasništvu norveškog državljanina. Materijalna šteta iznosi oko 40.000 kuna.

Tijekom noći 7. kolovoza u Lokvi Rogoznici kod Omiša, provaljeno je u kamper vozilo Mercedes, u vlasništvu francuskog državljanina. Otuđen je tablet, torba i drugi predmeti, ukupne vrijednosti od oko 25.000 kuna.

Traga se za počiniteljima i otuđenim predmetima.

M.DIDIĆ, PSD, FOTO: Ilustracija/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 00:25