StoryEditorOCM
DalmacijaPALME NJIŠU GRANE...

"Vašingtonke" uljepšale rivu u Jelsi

Piše PSD.
16. prosinca 2014. - 16:45
Rekonstrukcija i sanacija južne obale jelšanske luke iz dana u dan napreduje, građani su sve zadovoljniji jer ona napokon izgleda puno ljepše nego prije, a nije zanemarivo ni to da će biti još 30 do 40 novih vezova za nautičare.

Riva će biti široka 12 metara, uključujući i prometni koridor od 4,50 metara, ukupne dužine 93,60 metara. Radovi su dijelom završeni krajem lipnja, a financiraju ga Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture, s tri milijuna kuna, i županijska Lučka uprava, s 2,5 milijuna kuna.

– Zaposlenici građevinske tvrtke “Marconi inženjering” d.o.o. iz Splita su nakon završetka turističke sezone na vrijeme nastavili radove u našoj luci, koji su ustvari tek jedan dio faznog kompleksnog uređenja postojeće pomorske infrastrukture. To je garancija da će oni biti završeni prije ljeta, u pripremi su popločavanje i nova javna rasvjeta, a prije svega toga u Jelsu su stigli djelatnici splitskih “Parkova i nasada” kako bi odradili hortikulturno uređenje. Zasadili su 14 velikih palmi “vašingtonki” koje će jedno vrijeme njegovati oni sami, a zatim će daljnju brigu o njima preuzeti “Jelkom” d.o.o. – kazao nam je Nikša Peronja, načelnik Jelse.

Inače, Jelšani su s velikim zanimanjem pratili sadnju palmi, pogotovo što se prethodno razmišljalo da će umjesto njih taj dio rive krasiti murve bez plodova. Na svu sreću, mjerodavni su se na vrijeme opredijelili za “vašingtonke” jer one puno bolje podnose udare bure.
Tekst i slika: Mirko Crnčević

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 06:36