StoryEditorOCM
Dalmacijauvijek budni

I na brzu cestu Solin - Klis stižu kamere

Piše PSD.
5. srpnja 2014. - 00:16
Na sjednici Odbora za sigurnost Splitsko-dalmatinske županije nakon izvješća svih sudionika važnih za održavanje sigurnosti doneseni su i zaključci da se uputi dopis “Hrvatskim cestama” za osiguravanje „službenog prolaza“, odnosno sigurnosnog službenog polukružnog okretanja (s mogućnošću zaključavanja) na dionici brze ceste Solin-Klis, a sve kako bi se vozilima žurnih službi omogućila brža intervencija na lice mjesta u slučaju prometnih nesreća.

Drugi je da se Splitsko-dalmatinska županija zadužuje da u suradnji s jedinicama lokalne samouprave i javnim poduzećima osigura novac za ugradnju kamere za mjerenje brzine na dionici brze ceste Solin - Klis.

Član Odbora Slobodan Marendić, iznio je u podatke o stanju sigurnosti u županiji, te se osvrnuo na područja koja spadaju u resor Policijske uprave.

Posebno je naglasio da je u našu županiju pristiglo 46 policijskih službenika iz kopnenih područja kao ispomoć u turističkoj sezoni, te policijski službenici iz 6 država iz kojih dolazi najviše turista: Poljske, Francuske, Češke, Slovačke, Njemačke i Italije.

Istaknuo je kako su se policijski djelatnici pripremili i neće koristiti godišnji odmor u tijeku turističke sezone.

Što se tiče većih događanja, istaknuo je Ultra festival na Poljudu koji se održava od 11. do 14. srpnja u Splitu gdje očekuju kroz tri dana i noći preko 40.000 ljudi, te 15. srpnja oko 5000 na Hvaru, pa će u tom vremenu pristići i 6 interventnih službi iz naše županije kao pomoć u Split, navode u izvješću koje potpisuje tajnik Marko Bekavac.
M. Sesartić
Foto: Arhiv CROPIX

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 12:56