StoryEditorOCM
Dalmacijanova pravila

U Sinju i okolici smanjen broj korisnika socijalne pomoći

Piše PSD.
10. ožujka 2014. - 00:08
Tijekom prošle godine broj korisnika socijalne pomoći na područjima gradova Sinj, Trilj i Vrlika te općina Dicmo, Hrvace i Otok, objavili su iz Centra za socijalnu skrb Sinj koji pokriva to područje, smanjen je za 392, s 2782 na 2390 osoba.

Njima je minulog siječnja isplaćeno ukupno 1.732.000 kuna, i to za uzdržavanje, tuđu pomoć i njegu, osobnu invalidninu, privremeno uzdržavanje, smještaj u učenički dom, naknade do zaposlenja te po drugim osnovama.

Do smanjenja broja korisnika nije došlo zbog naglog poboljšanja socijalnog stanja u Cetinskoj krajini, već poslije obavljene revizije kojom je utvrđeno da dosadašnji korisnici imaju veća primanja od minimalno propisanih, imovinu koja također prelazi cenzus, a dio korisnika je umro.

U sinjskom Centru za socijalnu skrb naglašavaju poslove preuzete od Ureda državne uprave koji se odnose na dosadašnje opskrbnine, odnosno po novome zajamčene minimalne naknade za branitelje Domovinskog rata, kojih je 110 i stradalnika 2. svjetskog rata, kojih je 81.

Na smanjenje broja korisnika socijalne pomoći već utječe novi sustav kontrole i umreženosti podataka. Ekspresno se iz popisa korisnika brišu oni što su “muzli” novac poreznih obveznika.
T. Paštar
Foto: Ilustracija CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 23:38