StoryEditorOCM
Dalmacija„Kaštelanski đir“

Klape su zaštitni znak Kaštel Kambelovca

Piše PSD.
21. srpnja 2013. - 10:19
Da su klape su zaštitni znak Kaštel Kambelovca, dokazalo se to i sinoć na Večeri popularne klapske pisme u večeri koja nosi naziv „Kaštelanski đir“ na kojoj je, pred prepunim gledalištem nastupilo 15 klapa s područja cijele Hrvatske.

U „Kaštelanskom điru“ na repertoaru su bile obrade zabavnih uspješnica poznatih autora, a među njima i Harija Rončevića, Zdenka Runjića, Nene Belana, Tome Bebića, Petra Graše, Tonča Huljića i drugih.
Među mnogobrojnom publikom u zvucima klapske pisme sinoć je uživao i gradonačelnik Kaštela Ivan Udovičić, koji je ovom prigodom izjavio kako će Grad kao glavni organizator ovaj događaj podupirati i dalje. 

Uz kaštelanske klape, sve popularnije Neverinke i klapu Štorija, sinoć su u Kaštelima nastupali i ženske klape Činkvina, Skradinke, Fjoret, Fa Linđo, Luka - Rijeka, Ćakulone, dok su od muških klapa nastupile klape More, Šibenik, Oštro, Petrada, Luka - Ploče, Praska i Tragos, a publici se predstavila i jedina mješovita klapa,kaštelanska klapa Kampaneli. 
Večeri popularne klapske pisme još jednom su pokazale kako su Kaštela centar klapskog pivanja, a tome u prilog ide i da je sinoćnju natjecateljsku noć izravno prenosio i HRT.

Inače, večer prije „Kaštelanskog đira“, publika je na kambelovskim Poždorinama imala priliku biti dio „Večeri kaštelanskih klapa“, u kojoj se predstavilo pet klapa iz grada domaćina, Neverin, Putalj, Štorija, Kampaneli i nezaobilazni Cambi, izvevši niz obrada kao i niz izvornih klapskih pjesama.

Suorganizatori ovogodišnjih Večeri popularne klapske pisme su Zračna luka Split-Kaštela, Cemex i Turistička zajednica grada Kaštela

JAKOV ŽARKO
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 19:28