StoryEditorOCM

Klis dobio povjerenicu do raspisivanja izbora

Piše PSD.
27. siječnja 2012. - 11:40

Na temelju rješenja o raspuštanju Općinskog vijeća Klisa Vlada RH je na svojoj zatvorenoj sjednici u četvrtak imenovala Ines Grubišić, inače voditeljicu solinske ispostave Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinskoj županiji, kao svoju povjerenicu za Općinu Klis.

Kao stručna osoba ona će biti zadužena za organizaciju i provođenje novih izbora, te konstituiranje novog Općinskog vijeća u Klisu. Ines Grubišić je inače nestranačka osoba s dugogodišnjim iskustvom u radu lokalne samouprave budući da je radila i na poslovima odvajanja grada Solina od Općine Split, kao i konstituiranju Općinskih vijeća u Klisu, Muću i Dugopolju, pa joj je i samo područje djelovanja dobro poznato.

- Pozdravljam Vladinu odluku da imenuje povjerenika za Klis kako bi naša općina mogla opet normalno funkcionirati. Nadam se da će povjerenica istražiti i sve nepravilnosti na koje je ovo Vijeće ukazivalo kroz protekle dvije godine i koje su jedan od razloga što su članovi HDZ-a sa svojim istomišljenicima bojkotirali sjednice Vijeća – prokomentirao nam je Alen Radić (HDZ), sada već bivši predsjednik Općinskog vijeća Klisa, ovu Vladinu odluku.

Podsjeća kako se Vijeće zbog kvoruma nije uspjelo sastati kroz tri mjeseca, pa je on o tome, veli, bio dužan obavijestiti Ministarstvo uprave RH, što je prošloga mjeseca i učinio.

- Ovako se dalje nije moglo, nije usvojen ni proračun za 2012. godinu, a time su ugroženi i brojni programi koji su važni za razvoj naše općine od projekta Znanstveno-tehnološkog parka u radnoj zoni Vučevica, do projekta obnove i revitalizacije Kliške tvrđave koji su kandidirani za strukturne fondove EU-a – veli Radić.

Radića su u tom pravcu podržali i Ante Rizvan, član HSS-a i nositelj koalicije stranaka HSS-HSP-HČSP, te vijećnici SDP-a, Ivan Banjan, ujedno tadašnji zamjenik predsjednika Vijeća, te Vjekoslav Perković.

Radić se sa svojim stranačkim kolegama razišao u stavovima, pa se, kako nam je tada kazao, nakon konstituirajuće sjednice priklonio oporbi jer nije bio zadovoljan radom HDZ-a u Klisu.

Mia Sesartić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 16:39