Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu

SMS komentar

Žužul škarta Bellea. Neka ga sad Hajduk dovede ka veliko pojačanje, pa će nakon tri miseca raskinit ugovor. Dino, Spinut

Kako poslati komentar

BiH

Objavljeno 04.05.2008. u 19:57

 novi uspjeh liječnika KBc-a u suraDNji s kolegama iz inozeMstva

U Mostaru obavljena operacija hipospadije

Ante Kvesić: Sva djeca s urološkim problemima s ovih prostora dosad su išla u Zagreb ili Split na operaciju, a sada uglavnom sve obavljamo ovdje
Ante Kvesić: Sva djeca s urološkim problemima s ovih prostora dosad su išla u Zagreb ili Split na operaciju, a sada uglavnom sve obavljamo ovdje

Ante Kvesić, ravnatelj KB mostar / Ivan Rozić 
Na Klinici za kirurške bolesti i urologiju u Mostaru nad sedam dječaka iz BiH uspješno su izvedene operacije hipospadije, a riječ je o anomaliji kod muške djece na vanjskim izvodnim kanalima za mokrenje, što se uspješno, estetski i funkcionalno, rješava operacijom.

Uz mostarske liječnike operativne zahvate obavili su doktori Hans Georg Dietz i Maximilian Sterh iz Munchena, Nicola Capozza iz Rima i Dražen Budimir iz Splita.

Ovi liječnici u Mostaru su sudjelovali na Petom simpoziju iz dječje kirurgije s međunarodnim sudjelovanjem koji su organizirali Klinička bolnica Mostar i Klinika za dječju kirurgiju iz Muenchena.

Simpozij je bio podijeljen u dva dijela. U prvom su obavljeni operativni zahvati koji su izravno iz operacijske dvorane prenošeni u kongresnu dvoranu Hotela ‘Ero’ gdje se okupio veliki broj, kako domaćih, tako i stranih liječnika, te studenata medicine, a u drugom dijelu održana su predavanja medicinskih stručnjaka o najnovijim dostignućima u dječjoj kirurgiji.

 – Sva djeca s urološkim problemima s ovih prostora ranije su išla u Zagreb ili Split na operacije, a sada uglavnom sve obavljamo ovdje, kod nas – kazao je dr. Ante Kvesić, ravnatelj Kliničke bolnice Mostar i dječji kirurg.

On je izrazio zadovoljstvo obavljenim operacijama, te istaknuo kako je dječja kirurgija u BiH na najboljem putu da za nekoliko godina dostigne zadane europske standarde.

– Ovo je peti simpozij iz dječje kirurgije koji smo organizirali u Mostaru, pa možemo kazati da je on postao tradicionalnim. Posebno me raduje to što ćemo šesti održati u prostorijama nove zgrade KB-a Mostar – zaključio je dr. Kvesić.


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Trenutno nema komentara!