StoryEditorOCM
DalmacijaOkončan spor

Kaštelanskim metalcima u srpnju 13 milijuna kuna

Piše PSD.
11. lipnja 2015. - 16:34

Sredstva u iznosu od 13 milijuna kuna konačno mogu biti podijeljena bivšim zaposlenicima “Željezare Split u stečaju”, sada vjerovnicima, budući da je pravomoćno okončan spor s “Univerzalom” d.o.o. iz Varaždina, vođen zbog osporavanja njihova razlučnog prava, kazao nam je stečajni upravitelj Vedran Šeparović. Sredstva su bila rezervirana na računu sve do pravomoćnosti postupka, a za slučaj da je “Univerzal” dobio spor bila bi isplaćena toj tvrtki.

Kako je “Univerzal” izgubio spor i nema pravo prioritetne naplate, novac će biti isplaćen radnicima-vjerovnicima.
Odbor vjerovnika “Željezare Split u stečaju” prihvatio je prijedlog stečajnog upravitelja da tih 13 milijuna kuna bude podijeljeno bivšim radnicima - vjerovnicima pa je stečajni upravitelj načinio diobeni popis po kojemu će oko 400 radnika-vjerovnika dobiti 9,5 posto svojih potraživanja.

Radnici-vjerovnici, koji spadaju u prvi isplatni red, do sada su dobili ukupno 39 posto svojih potraživanja pa će se novom isplatom taj postotak povećati na 48,5 posto.
- Sukladno proceduri propisanoj zakonom o stečaju, diobeni popis bit će objavljen u Narodnim novinama, a zatim će stečajni sudac Jozo Ćaleta donijeti rješenje o diobi. Ako ne bude žalbi, novac bi radnicima-vjerovnicima trebao biti isplaćen sredinom srpnja ove godine - najavio je Šeparović.

Stečaj nad “Željezarom Split” u Kaštel Sućurcu pokrenut je, podsjetimo, 15. ožujka 2011. godine i još uvijek nije okončan. U tijeku je prodaja imovine na Mostinama (Dujmovača) u Splitu, koja je, međutim, pod hipotekom tako da radnici-vjerovnici iz te prodaje neće moći naplatiti niti dio svojih preostalih potraživanja.
 J. MATIĆ

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 07:46