StoryEditorOCM

Konzervatorska podloga ključ za legalizaciju Faroske hore

Piše PSD.
19. studenog 2014. - 09:08
Brojni Starograđani zainteresirani za legalizaciju, odnosno zadržavanje svojih bespravno izgrađenih objekata unutar prostora Starogradskog polja (Faroske hore), koje je još 2008. godine uvršteno na Popis svjetske kulturne i prirodne baštine UNESCO-a, konačno su dočekali odluku o izradi konzervatorske podloge ovoga kulturnog krajolika, što je u tom smislu zaista nužno.

Naime, nakon provedenog postupka javne nabave, izrada ovog vrlo važnog dokumenta povjerena je Zavodu za ukrasno bilje, krajobraznu arhitekturu i vrtnu umjetnost Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

U obavljanje posla vrijednog oko 237 tisuća kuna (s PDV-om) uključena je i udruga “4 grada – Dragodid” iz Dragodida (Komiža), a trebalo bi ga svakako završiti u sljedećih šest mjeseci.

Inače, konzervatorska podloga Faroske hore, prema riječima starogradskog poteštata Vinka Maroevića, poslužit će kao stručna podloga za predstojeće izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Staroga Grada i Prostornog plana uređenja Općine Jelsa, u svrhu određivanja mjera za zaštitu i unaprjeđenje kulturnoga krajolika, uvjeta uređenja i korištenja prostora, te provedbe zahvata u polju.
M. Crnčević
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 10:44