StoryEditorOCM
Dalmacijahdz ljut na sdp

Markulin: Sinjsko Gradsko vijeće se ignorira i podcjenjuje

Piše PSD.
16. studenog 2014. - 21:39
Izvršna vlast Sinja ignorira i podcjenjuje Gradsko vijeće. To u obraćanju javnosti tvrdi predsjednik sinjskoga gradskog parlamenta Hrvoje Markulin, reagirajući na prošlosubotnji sastanak u gradskoj upravi gradonačelnika Ivice Glavana s premijerom Zoranom Milanovićem, a na kojemu je Markulin bio nepoželjan.

Markulin, koji je i predsjednik u Sinju oporbenog HDZ-a, podsjeća da su Milanovića primili Glavan, njegov zamjenik Zlatko Ugrin te gradski vijećnik i predsjednik SDP-a Stipe Jadrijević Cvrlje.

- Kao predsjednik Gradskog vijeća nisam uopće od izvršne vlasti ili gradskih službi bio informiran da će predsjednik Vlade posjetiti Grad Sinj što smatram ogromnim propustom ili u najmanju ruku nepristojnošću. Ovdje se ne radi o taštini, nego o nezaobilaznoj činjenici da Gradsko vijeće predstavlja i zastupa predsjednik tog tijela. Neinformiranjem i nepozivanjem predsjednika pokazuje se odnos izvršne vlasti prema Gradskom vijeću - kaže Markulin i nastavlja:

- Iz medija sam obaviješten da je u razgovoru bilo riječi o Gospodarskoj zoni Kukuzovac, Zakonu o regionalnom razvoju, tvornici Dalmatinka, vojarnama Ivaniša Nelipića i Kula, sportskom aerodromu, dvorani, izgradnji škola i drugom. Smatram da sam predsjedniku Vlade o tome trebao prenijeti stavove i zaključke Gradskog vijeća, ponajprije o jednoglasnom zaključku oko Zakona o regionalnom razvoju zbog kojega će Sinj izgubiti višemilijunska sredstva, a zbog čega smo zahtijevali i prijam kod premijera. I iz ovoga primjera jasno je vidljivo da ovaj grad vode NL dr. Jadrijevića i SDP.  Sami ocijenite kako i s kojim rezultatima - kaže Markulin u obraćanju javnosti.
Toni Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 09:29