StoryEditorOCM

Dječji trud: miris Hvara u Japanu na izložbi

Piše PSD.
21. travnja 2012. - 12:38
Polaznici Dječjeg vrtića “Vanđela Božitković” iz Hvara posljednje dvije godine su, na poticaj pedagoginje Veronike Puljić, izlagali svoje likovne radove na temu “cvijeće” u Narita Cityju (Japan).

Tako su njihove lavandice, narcisi i drugo raznobojno cvijeće u listopadu 2011. našli mjesto između 700 likovnih ostvarenja vrtićke, osnovnoškolske i srednjoškolske djece koja su u Zemlju izlazećeg sunca pristigla iz 31 grada i čak 17 država s raznih strana svijeta. Desetero naše djece - Marina Baković, Dominik Butorović, Marija Lekaj, Tea Paduan, Zoja Radojković, Marija i Petra Trbuhović, te Dahmar Vidmar, Dario Visković i Danica Vučetić - uz pomoć svojih odgojiteljica, izradilo je koloristički različite i vrlo atraktivne likovne radove.

Za svoj trud su dobili nagrade, kataloge izložbe i specijalni pribor za crtanje, kao poticaj za daljnju suradnju, što smo im i uručili na svečanosti u Hvaru, koju su svojom nazočnošću uveličali pedagoginja Puljić i roditelji, kazala je Sanja Ćurin, ravnateljica vrtića.

m.k.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 17:33