StoryEditorOCM
DalmacijaISKUSTVA S OTOKA

"Hrvati, jačajte svoje regije"

Piše PSD.
30. svibnja 2015. - 15:41

Kako od države i europskih fondova dobiti novac u regiji i poticati malo poduzetništvo, bila je tema sastanka u sjedištu Splitsko-dalmatinske županije, a čelnicima je govorila Sarah Jack, profesorica poduzetništva na Institutu za razvoj poduzetništva i gospodarstva (IEED) te u Školi za menadžment Sveučilišta Lancaster (LUMS) u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Dobrodošlicu joj je zaželio Ante Šošić, zamjenik župana, navodeći kako se u ovoj najvećoj hrvatskoj županiji, unatoč recesiji, ulaže u malo poduzetništvo, a uvijek su dobrodošla i iskustva iz inozemstva jer su i njihovi rezultati znatno bolji.

– S obzirom da ste renomirani stručnjak s područja malog i srednjeg poduzetništva, držimo kako je vaše iskustvo za nas vrlo dragocjeno – kazao je Šošić.

Britanska gošća je vodeći znanstvenik s međunarodnom reputacijom na polju poduzetništva, a njihov bi model suradnje regije i sveučilišta trebao biti primjenjiv i kod nas.

– Vlada je podržala naš rad te nam izdvojila 32 milijuna funti iz Fonda regionalnog razvoja, kako bi podržala održiv ekonomski rast u sektoru malog poduzetništva u Velikoj Britaniji. Ova sredstva su dodijeljena za 15 gradova, a u prvoj godini otvoreno je 1300 novih radnih mjesta, a do 2017. se očekuje još 2700 radnih mjesta. Umjesto jakog centra, trebate imati jaku regiju i regije same moraju odlučiti kako trošiti novac – poručila je britanska gošća.


O. KOHAREVIĆ


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:23