StoryEditorOCM
Dalmacijajoš su u šoku

Komiža vida rane od nezapamćenog garbina

Piše PSD.
3. veljače 2015. - 13:13
Polako ali sigurno, normalizira se život u Komiži nakon što je garbin, nezapamćen u posljednjih četresetak godina, u noći s petka na subotu izazvao pravio kaos. Bilo je iozlijeđenih, a veliku pomoć tijekom noći u spašavanju ribarskih brodova i ispumpavanju mora iz kuća pružili su članovi DVD-a Komiža.

Tri dana poslije, lokalno stanovništvo još uvijek u nevjerici obilazi lukobran i dio državne ceste D-117 koji su pretrpjeli velika oštećenja.

U međuvremenu, djelatnici Nautičkog centra brzo su očistili mjesto, a jučer ujutro uz pomoć djelatnika Županijskih cesta uklanjali su betonske blokove s prometnice(koja je u prekidu do daljnjeg) u neposrednoj blizini rive.

Ono što najviše brine su podmorska oštećenja na podvodnom dijelu obale, pa je Nautički centar angažirao ronioce koji će locirati oštećenja, a zatražena je i stučna pomoć od Lučke uprave Splitsko-dalmatinske županije.

- Dobra stvar je što je naša tvrtka Nautički centar osigurao komiško sidrište, pa će svi brodovi koji su oštećeni dobiti naknadu za štetu koja je na njima napravljena. Održan je sastanak Stožera za zaštitu i spašavanje, obaviješten je ravnatelj Hrvatskih cesta, kao i Lučka uprava Split. Njihove ekipe su već bile na terenu i očekujemo hitnu sanaciju - kazala nam je Tonka Ivčević, komiška gradonačelnica.

B. Mitraković

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 21:18