StoryEditorOCM

Sinj: ‘Kolo’ za poduzetne žene

Piše PSD.
12. studenog 2014. - 13:15
U Sinju je održana osnivačka skupština prvoga klastera žena poduzetnica Hrvatske nazvanog “Kolo”. Na skupštini je sudjelovalo najviše Sinjanki, ponajviše iz udruge “Vridne ruke žena Cetinske krajine”, ali i žene koje se bave poduzetništvom iz Vukovarsko-srijemske, Osječko-baranjske, Ličko-senjske, Dubrovačko-neretvanske, Zagrebačke, Splitsko-dalmatinske i Istarske županije.

Za predsjednicu klastera izabrana je Ana Barać iz Poduzetničkog centra Sinj, inicijator osnivanja “Kola”. Potpredsjednica je Mary Ann Rukavina-Cipetić, predsjednica udruge GTF – Inicijative za održivi rast, tajnica je Janny Hansel iz dubrovačke udruge Deša, a za likvidatora je izabrana Dragica Rogić, predsjednica udruge “Gačanka” iz Otočca.

U radu osnivačke skupštine sudjelovala je sinjska dogradonačelnica Kristina Križanac, koja nije došla praznih ruku. Križanac je predsjednici Barać predala ključeve gradskog poslovnog prostora za djelovanje klastera. Zauzvrat, članice osnivačke skupštine klastera Gradu Sinju dodijelile su počasno mjesto u svojoj asocijaciji.

Sudionice osnivačke skupštine prvoga klastera žena poduzetnica Hrvatske prezentirale su svoje proizvode, a riječ je uglavnom o autohtonim prehrambenim proizvodima, suvenirima, rukotvorinama i sličnim radovima. Pomoćnica ministra poduzetništva i obrta Nadica Žužak predstavila je članicama skupštine Strategiju razvoja poduzetništva žena za razdoblje od 2014. do 2020. godine.

Glavni cilj ovoga klastera je udruživanje žena koje imaju viziju, poduzetnički duh, spremnost na zajednički rad, odricanje i suradnju. Pretendira se da “Kolo” okupi sve takve žene od Vukovara do Dubrovnika. Hoće li u tome uspjeti, pokazat će vrijeme. Međutim, treba reći da se na osnivačkoj skupštini nije pojavila nijedna žena iz hrvatske “prve lige poduzetnica”, a hoće li se naknadno uključiti, ostaje vidjeti.
Toni Paštar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 12:10