Zbog loših vremenskih uvjeta prošloga ljeta, kiše i vlage, u Hrvatskoj doslovno nema domaćeg meda. Dok se iznose posljednje zalihe iz pretprošlogodišnjeg vrcanja, hrvatske tržnice i police trgovačkih centara pune su meda najčešće sumnjiva podrijetla i lošije kvalitete.
O čemu se radi? Ulazak Hrvatske u Europsku uniju domaćim pčelarima nije donio ništa dobro. Hrvatska je otvorila granice za uvoz meda, a dopušteno je i miješanje s domaćim medovima, pa tako često na naljepnici piše dalmatinski med ili kadulja, a zapravo je riječ o patvorini u kojoj uopće nema kadulje ili se nalazi kadulja u tragovima. Budući da je dopušteno miješanje meda, uvezeni med iz Argentine ili Kine često se prodaje pod domaći dalmatinski.
O čemu se radi? Ulazak Hrvatske u Europsku uniju domaćim pčelarima nije donio ništa dobro. Hrvatska je otvorila granice za uvoz meda, a dopušteno je i miješanje s domaćim medovima, pa tako često na naljepnici piše dalmatinski med ili kadulja, a zapravo je riječ o patvorini u kojoj uopće nema kadulje ili se nalazi kadulja u tragovima. Budući da je dopušteno miješanje meda, uvezeni med iz Argentine ili Kine često se prodaje pod domaći dalmatinski.