Slobodna Dalmacija

Povratak na naslovnicu
u tiskanom izdanju
u tiskanom izdanju

Atletika

Objavljeno 21.06.2008. u 18:14

splićanin dejan vojnović u timu ruske tenisačice

Najbrži Hrvat uzima Dinaru Safinu pod svoje

Dejan Vojnović je najbrži Hrvat svih vremena. Nitko nije pretrčao sto metara brže od njegovih 10.25 sekundi. Dejan je sjajno skakao i u dalj (7,87 metara). Vrsni atletičar danas je trener u zagrebačkom klubu Dinamo-Zrinjevac nekolicini hrvatskih prvaka u sprintu i dalju (Pucelj, Golub...).

Olimpijac iz Sydneya 2000. godine na stotki i u štafeti 4x100 metara, ali i sudionik Zimskih olimpijskih igara u Torinu 2006. godine kao član boba četverosjeda. Zanimljiv lik taj 33-godišnji Splićanin sa zagrebačkom adresom od prije nekoliko godina.

No, ovih dana ostao je - bez adrese! Putovat će svijetom i brinuti o fizičkoj spremi jedne od najboljih tenisačica svijeta Dinare Safine! Ruskinje su pokorile teniski svijet, a Hrvati, evo, osvajaju ruski ženski tenis. Safini je trener Varaždinac Željko Krajan koji je “u pomoć” pozvao Dejan Vojnovića. Otkuda Vojna u svijetu vrhunskog tenisa?

- Moj prijatelj Igor Šarić je teniski trener, on mi je nabacio da bih mogao pripremati neku rusku tenisačicu. Nije mi rekao koju. Onda je Krajan doveo Dinaru na tjedan dana u Varaždin, tamo smo odradili nekoliko treninga i dogovorili se da tu i tamo napravimo još koji trening kroz sezonu, bez obaveze - pojašanjava Vojnović.

Onda je Safina, sestra poznatog tenisača Marata, krenula u seriju. Osvojila Berlin, došla u finale Roland Garrosa (izgubila od Ane Ivanović) nanizavši pritom “rusku elitu” Šarapovu, Dementjevu i Kuznjecovu. I uspela se do devetog mjesta na WTA-listi s lijepim izgledima da se vrlo brzo nađe i u Top 5.

- Iza Roland Garrosa me nazvao neki tip na engleskom i ponudio suradnju. Ispočetka sam se premišljao, ali kad smo sjeli za stol i kad su mi rekli da žele da cijelu godinu skrbim o Dinarinoj fizici prihvatio sam! Jako su zadovoljni s Krajanom i samnom.

Trenerski kruh je tvrd, gadno tvrd. Dva-tri slabija turnira i “hvala, zbogom”. Samo te rezultat drži.

- Eh, znam je to jako dobro. Zato i nisam pristao dok nisam dogovorio status u svome klubu Dinamo-Zrinjevac gdje sam uzeo godinu dana neplaćenog dopusta. Sve sam riješio kako sam želio, zasluga je to predsjednika kluba Stipe Oreškovića koji je imao potpuno razumijevanje za situaciju u kojoj sam se našao.

Vojnoviću su tek 33 godine. Jest da je rekorder na stotki, jest da je bio sudionik ljetnih i zimskih OI, i da je uspješni trener nekoliko hrvatskih prvaka, no, tek je sada došao na palubu broda s koje će ga svi vidjeti.

Galijoti veslaju i veslaju, ali ih nitko ne vidi. Vide se samo vesla (rezultati), a tko stoji iza njih ispod palube običano javnosti nije bitno. No, biti trener Top 10 tenisačice Dinare Safine, sjajna je reklama za ubuduće.

- Svjestan sam ja ove prilike... Itekako svjestan! No, valja najprije odraditi dobro ovu godinu, a za poslije ćemo vidjeti. Bit ću s Dinarom u Wimlbledonu, potom u Munchenu, pa na američko-kanadskoj turneji sve do US Opena... Tu sam, valjda će nas i rezultat poljubiti. U svakom slučaju, ovo je novo iskustvo za mene, veliko iskustvo - poručuje Vojnović.

Krajan trener, Vojnović trener, ako Safina treba glasnogovornika...
Atletika, bob, tenis... Vojna, što je sljedeće?

                                                                              MARKO BILIĆ


Komentari Morate se prijaviti da biste komentirali članak.

Trenutno nema komentara!