Brojna istraživanja potvrdila su da preventiva protiv raka počinje u trgovini, nastavlja se u kuhinji, ostavi i hladnjaku, a u najnovijoj studiji kanadski znanstvenici tvrde da se borba s rakom dobiva nožem i vilicom – za kuhinjskim stolom.
Naime, veličina porcija i sastav jelovnika važni su čimbenici koji utječu na pojavu i sprječavanje malignih promjena u organizmu, zaključila je skupina kanadskih stručnjaka pod vodstvom dr. Richarda Béliveauja, voditelja preventive i terapije raka na University of Québec u Montrealu i autora uspješnice “Foods to Fight Cancer”.
Na temelju rezultata istraživanja sastavila je prehrambeni heksagram od šest supernamirnica za borbu protiv raka. Ključnu ulogu ima hrana biljnog izvora bogata kvalitetnim hranjivim (fitonutrijentima) i zaštit...
Naime, veličina porcija i sastav jelovnika važni su čimbenici koji utječu na pojavu i sprječavanje malignih promjena u organizmu, zaključila je skupina kanadskih stručnjaka pod vodstvom dr. Richarda Béliveauja, voditelja preventive i terapije raka na University of Québec u Montrealu i autora uspješnice “Foods to Fight Cancer”.
Na temelju rezultata istraživanja sastavila je prehrambeni heksagram od šest supernamirnica za borbu protiv raka. Ključnu ulogu ima hrana biljnog izvora bogata kvalitetnim hranjivim (fitonutrijentima) i zaštit...