StoryEditorOCM
Dalmacijasmjena

Više gostiju na Makarskoj rivijeri

Piše PSD.
5. srpnja 2014. - 13:52
Prvi srpanjski vikend na Makarskoj rivijeri u znaku je očekivane prve veće ljetne smjene turista, kojih je više u dolasku, doznaje se u turističkim zajednicama.

Ovo je prvi veliki vikend nade za cijelu turističku sezonu, koji će najaviti ovogodišnju sliku ljeta, kazao je jutros novinarima predsjednik Turističke zajednice Makarska Tonči Bilić.

Isto su potvrdili i direktori turističkih ureda u Brelima, Makarskoj i Baškoj Vodi Velentina Vitković, Tonči Lalić i Ante Jurišić

Na Makarskom primorju gdje ima slobodnih mjesta u svim vrstama smještajnih objekata, trenutačno odmor provodi oko 29.000 gostiju, a od idućega tjedna očekuje se da će u ljetovalištima od Brela do općine Gradac boraviti oko 35.000 turista.

Na državnoj cesti D8 promet je od jutros znatno pojačan, vozi se uglavnom u isprekidanim kolonama bez zastoja i ograničenja.

Na prometnici od Baškog Polja kroz tunel Sveti Ilija do autoceste i obratno promet je također pojačan, a veći je broj vozila i na putnom pravcu Makarska – Vrgorac preko Biokova.

Trajekt liniji Makarska – Sumartin na otoku Braču plovi prema redu plovidbe i nema čekanja na ukrcaj.

Na liniji Drvenik – Sučuraj od jutros neprekidno plove dva trajekta, a čekanje na ukrcaj je 30-tak minuta do sat vremena, doznaje se u Jadrolinijinoj ispostavi u Drveniku.

Autobusi stižu u Makarsku uglavnom puni i s manjim zakašnjenjem, slobodnih mjesta uglavnom ima za sve putne pravce, a dnevno na makarsku autobusnu stanicu u dolasku i odlasku su 102 autobusne linije.

(H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 03:49