StoryEditorOCM

Otvorena 38. Imotska sila

Piše PSD.
4. srpnja 2014. - 01:04
U kamenitom ambijentu okružja crkvice Gospe od Anđela, ispod stare utvrde Topana, večeras su otvorena 38. Imotska sila. Sila su, inače, jedna od najdugovječnijih kulturnih ljetnih manifestacija, ne samo na imotskom području već i šire.

Ove godine, bez obzira što je njihov program vrlo sadržajan, raznolik i konačno kvalitetan, samo otvaranje bilo je vrlo skromno. Grgo Nikolić, direktor Pučkog otvorenog učilišta, organizatora Sila, u uvodnoj riječi ispred stotinjak posjetitelja, reče da je otvaranje išlo s financijskim mogućnostima koje bi trebale doći na naplatu tek u jesen.

Nastupile su klape Bratovština sv. Stjepana iz Gorice-Sovići, te klapa Zvizdan iz Posušja iz susjedne Bosne i Hercegovine. Kada se k tome pridoda i nastup poznatog pjesnika Enesa Kiševića, bijaše to književno-glazbena večer, kako reče Nikolić, u duhu prekogranične suradnje.

No, sve u svemu kvalitetnim izvođenjem klapskih pjesama, posebno klape Zvizdan kojega vodi prof. Marko Tomasović, te nenadmašnim Kiševićem, Imoćani su ugrijali ruke pljeskajući na svaki stih i svaku pjesmu.

Rekosmo, ovogodišnja Imotska sila sve do 8. kolovoza pružit će niz zanimljivih sadržaja. Spomenimo samo koncerte Los Caballerosa, HPO Gradske glazbe Imotski, FTM Tria iz Gradišta (Austrija), potom mini jazz festival „Parteta“ iz Splita, potom Matije Dedića, Šimuna Matišića i Mate Matišića, pa koncert Livio Morosina&benda, Zagrebačkog gitarističkog tria...

S nestrpljenjem Imoćani čekaju i filmove s Mediteranskog filma iz Splita, a kao šlag, svakako je i dokumentarac Gangster te voli. Program nudi i nekoliko dramskih predstava, među njima i Istinu Floriana Zelle sa Vedranom Mlikotom, Milom Elegović i drugim istaknutim glumcima. Nastupit će i teatar Exit s predstavom Njuške C. J. Johnosa.

Sve u svemu bogat program. Šteta samo za skromno otvaranje.

Tekst i foto: Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 03:19