25085068
ENERGIJA

Iskoristite solarni potencijal Dalmacije uz Energia naturalis solarne elektrane

Piše PR
16. lipnja 2023. - 11:51

S više od tisuću ugovorenih solarnih elektrana u 2022. godini, Energia naturalis (ENNA) vodeća je tvrtka u segmentu solarnih elektrana u Hrvatskoj. Svojim kupcima nudi model ključ u ruke, uz korištenje mikroinvertera i najkvalitetnije Tier 1 opreme koja jamči sigurnost te visoku kvalitetu i efikasnost solarne opreme. Solarne elektrane koje je postavila Energia naturalis smanjile su ekološki otisak u Republici Hrvatskoj za oko 2 tisuće tona C02, što je jednako sadnji 180 tisuća stabala.

Solarni potencijal Dalmacije među najvećima je u Europi, dok je iskorištenost ispodprosječna

Hrvatska zbog svog geografskog položaja doista posjeduje značajan potencijal za korištenje fotonaponske tehnologije, što se ponajprije odnosi na Dalmaciju čija obala ima i do 2700 sunčanih sati godišnje. Najsunčaniji otok u Hrvatskoj – otok Hvar, broji više od 2800 sunčanih sati godišnje pa lokalci često kažu kako bi on sam mogao napajati cijelu Dalmaciju električnom energijom kad bi se u potpunosti iskoristio njegov solarni potencijal. Neiskorišteni solarni potencijal Dalmacije odlična je investicijska prilika u čiste i održive izvore energije koja osim financijske koristi, donosi i benefite cijelom društvu. Ako se građanima Njemačke, koji u prosjeku imaju 1600 sunčanih sati godišnje isplati ulagati u solarnu energiju, prilično je lako zaključiti koliki solarni potencijal zapravo skriva naše primorje. Uz današnje cijene električne energije te korištenje vrhunske opreme koja pruža maksimalnu efikasnost panela, povrat investicije na području Dalmacije očekuje se za pet do šest godina.

Mikroinverteri i najkvalitetnija oprema pružaju maksimalnu efikasnost rada solarne elektrane

Na količinu proizvedene električne energije iz Sunca ne utječe samo broj sunčanih sati, već i efikasnost rada solarnih panela, odnosno vrsta opreme koja se koristi pri postavljanju solarne elektrane na krov. Energia naturalis svojim kupcima nudi isključivo solarne elektrane koje koriste mikroinvertere za svoj rad kako bi osigurala najefikasnije i najsigurnije korištenje sunčeve energije te solarnu opremu s Tier 1 oznakom koju nose najsigurniji i najkvalitetniji brendovi solarnih panela.

Trajanje jamstva na rad solarne elektrane iznimno je važno za kupca, a jednako je važno i tko stoji iza navedenog jamstva. Jamstvo izdaje proizvođač panela koji se u pravilu nalazi izvan RH, često na drugom kontinentu, a tvrtka prodavatelj to jamstvo prenosi kupcu. Pojednostavljeno, ako se dogodi neki kvar na elektrani, kupac se obraća onome od koga je solarnu elektranu kupio – tvrtki u RH, a ta tvrtka onda u njegovo ime nastavlja komunikaciju sa samim proizvođačem.

Kada kupac elektrane odabire tvrtku koja će pružiti jamstvo, važno je da obrati pažnju na reputaciju i financijsku stabilnost prodavatelja. Veća je vjerojatnost da će financijski stabilne tvrtke s dugogodišnjim iskustvom biti u mogućnosti ispuniti svoja jamstva tijekom idućih 25 godina. Tvrtka Energia naturalis jedan je od vodećih investitora u regiji te jedna od najbrže rastućih i financijski najstabilnijih kompanija u Hrvatskoj.

S obzirom na sve navedeno, pri kupnji solarne elektrane ključno je odabrati pouzdanog partnera koji je financijski stabilan te posjeduje dugogodišnje iskustvo, što kupcima jamči da će ostvariti sve prednosti korištenja solarne elektrane tijekom trajanja jamstva, bez skrivenih troškova. Stručnjaci tvrtke Energia naturalis stoje kupcu na raspolaganju tijekom cijelog procesa postavljanja, a i nakon puštanja same elektrane u pogon.

Pri kupnji solarne elektrane ključno je odabrati pouzdanog partnera koji je financijski stabilan te posjeduje dugogodišnje iskustvo, što kupcima jamči da će ostvariti sve prednosti korištenja solarne elektrane tijekom trajanja jamstva, bez skrivenih troškova

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. lipanj 2024 00:08