<p>Briig</p>
TURIZAM

Hotel Briig - muzej sa sobama

Piše Dražen Gudić
drazen.gudic@slobodnadalmacija.hr
16. lipnja 2023. - 10:45

Nakon što, kad je 2019. otvorio vrata gostima, nikoga nije ostavio ravnodušnim svojom izražajnom arhitekturom, Boutique hotel "Briig" na Bačvicama proteklih se godina na splitskoj hotelskoj sceni pozicionirao kao jedan od najzanimljivijih i najtraženijih turističkih objekata i nezaobilazno okupljalište domaćega svita.

Nimalo to ne čudi budući da "Briig", osim svojom avangardnom arhitekturom, posebnu pozornost privlači i uređenjem interijera koji je ispunjen impozantnim djelima poznatih domaćih umjetnika: brojnim plakatima nedavno preminulog Borisa Bućana, grafikama Julija Knifera i skulpturama Aleksandra Srneca.

Ne čudi stoga što su strani gosti, s bogatim iskustvom odsjedanja u različitim hotelima širom svijeta, "Briig" u svojim recenzijama svrstali među top tri hotela.

Razlozi za takve ocjene su ne samo vrhunski dizajn nego i autentičan koncept odmora, personalizirani pristup svakom gostu, jedinstveni doživljaj boravka u ovom "muzeju sa sobama", kako ga mnogi nazivaju. Zahvaljujući svemu tome "Briig" je postao brend i sinonim za hotele u Splitu, čime je i grad podno Marjana na dobitku.

Ovaj hotel s četiri zvjezdice, smješten na fantastičnoj lokaciji u neposrednoj blizini najpoznatije i najpopularnije gradske plaže Bačvice, ali i samo nekoliko minuta šetnje od gradskog središta, sadrži 62 smještajne jedinice koje su opremljene vrhunskim namještajem talijanskih i skandinavskih dizajnera.

Gostima je na raspolaganju restoran "Median" u kojemu mogu uživati u jelima koja su kombinacija lokalne i tradicionalne recepture i modernih tehnika pripreme, uz korištenje samo najsvježijih i sezonskih namirnica.

Veliki dio gostiju Boutique hotela "Briig", naročito izvan glavne turističke sezone, čine poslovni ljudi iz zemlje i inozemstva, kojima su na raspolaganju konferencijske dvorane opremljene najmodernijom tehnologijom, prikladne za svaku vrstu događanja poput konferencija, kongresa i seminara, kao i privatne poslovne sastanke.

Ono što je vrijedni tim zaposlenika, u koje se kontinuirano ulaže, uspio ostvariti tijekom dosadašnjeg rada, jest i činjenica da domaći gosti "Briig" prepoznaju kao svoj dnevni boravak, mjesto gdje brojni Splićani uživaju u jutarnjoj kavi, druženju uz piće, odrađuju svoje poslovne i prijateljske susrete. "Briig" je postao i nezaobilazno mjesto za obiteljska okupljanja kojima se obilježavaju važni trenuci u životu i stvaraju uspomene u nezaboravnom ambijentu.

U "Briigu" kažu kako je poslovna strategija za budućnost nastavak cjelogodišnjeg rada uz daljnje povećanje razine usluge u okviru splitske turističke ponude za koju smatraju da treba ići u smjeru razvoja luksuznih hotela i pozdravljaju otvaranje svakog takvog objekta

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. svibanj 2024 03:56